Loopgenot

Follow @renevanbelzen on Micro.blog.

Minder kilometers

Deze week hoefde ik slechts 55 km hard te lopen, na twee weken met 60 km/week. Het was een goede week om te beginnen met krachttraining, niets spectaculairs, maar eerder iets wat energie gaf na een ietwat zware training op dinsdag. Ik hoop op deze manier meer kilometers per week te lopen, d.w.z., door nu en dan een stapje terug te doen voor ik twee stappen voorwaarts maak (qua weekomvang dan).

Zeven dagen trainen

Dinsdag ging ik op weg voor een duurloop van 15 km op een overwegend glooiend parcours. In het bos van de Wouwsche Plantage hield ik de geel/groen route aan, die me ruim de gelegenheid gaf om op en neer te gaan, zonder dat het ergens te steil was. Tegen het eind voelde ik stijfheid in mijn bilspieren, wat een goed teken was van stimulering van de rompstabiliteit. Ik kreeg een hersteladvies van wel liefst 30 uur. Ik denk dat dit te maken had met het relatief trage tempo en hoge hartslag. Als ik 15 km op de weg loop met een soortgelijke inzet, dan loop ik sneller en krijg slechts 20 uur hersteladvies. Ik was blij dat ik deze keer vroeg genoeg vertrokken was, zodat ik de volgende dag nog in het licht kon hardlopen als ik het hersteladvies zou opvolgen.

www.youtube.com/watch

Een paar uur later deed ik bovenstaande oefeningen volgens hardlooptrainer Kyle Kranz die ik ken van Reddit. Ik wil ze wekelijks gaan doen, zodat ik een sterker en leniger lichaam krijg.

bosloop

Donderdag deed ik de reguliere baantraining met mijn loopgroep bij Spado. De kern bestond uit twee series:

  • 3x 1000 m (200 m)
    5:11, 5:08, 5:07 min/km
    (gemiddeld 5:09 min/km)
  • 7x 400 m (100 m)
    2:01, 2:02, 1:59, 1:59, 1:59, 1:58 min/400 m
    (gemiddeld 2:00 min/400 m, 4:59 min/km)

Ik liep bewust langzamer, omdat ik toch nog wat moe was van de training van dinsdag. Het hersteladvies was 22 uur.

Zaterdag liep ik een duurloop van 10 km op de weg op rustig tempo. Het waaide nogal en daarom viel het niet mee om mijn hartslag laag te houden. Desondanks was het hersteladvies slechts 17 uur.

Zondag ging het ook allemaal vrij gemakkelijk. Na 4 km op mezelf sloot ik aan bij de marathon loopgroep van Spado. Ik liep sommige stukjes parallel aan de groep, waardoor ik meer afstand aflegde dan de rest in dezelfde tijd. Ik sloot af met uitlopen naar huis. Het hersteladvies na deze 15 km was maar 17 uur.


Bedankt voor het lezen en loop ze!