Loopgenot

Follow @renevanbelzen on Micro.blog.

Falende techniek

Met een blessure aan mijn linker Achillespees moet ik proberen om rustig te blijven trainen en erop vertrouwen dat de pijn (irritatie) snel wegtrekt. Tot die tijd kan ik niet beginnen aan mijn marathonschema, dat eigenlijk 6 juni zou ingaan. Gelukkig is er wat speelruimte, omdat de eerste zes weken voornamelijk gaat over het uitbreiden van de afstand. Snelheid komt pas daarna.

Donderdag 2 juni

 • clubtraining: 6,53 km in 39m:56s (6:07 min/km), 137 bpm, 182 st/min
 • gegevens op Garmin Connect
  • 3x 1600 m in
   9m:57s (6:13/km)
   9m:28s (5:55/km)
   8m:45s (5:28/km)

Daags na mijn “wedstrijd” in Oudenbosch was het zinvol om een hersteltraining te doen. De kern was drie 1600tjes met wandelpauze als herstel (niet opgenomen).

Vrijdag 3 juni

 • vaartspel: 14,00 km in 1u:31m:10s (6:31 min/km), 122 bpm, 177 st/min
 • gegevens op Garmin Connect

In een poging om mijn uithoudingsvermogen op te bouwen, zonder de blessure erger te maken, deed ik enkele malen na elkaar: 2 km hardlopen op circa 7 min/km, 1 km hardlopen op 6 min/km, circa 5 min wandelen (niet opgenomen).

https://loopgenot.micro.blog/uploads/2021/e34e823f54.jpg

Zaterdag 4 juni

 • vaartspel: 8,01 km in 52m:05s (6:30 min/km), 133 bpm, 170 st/min
 • gegevens op Garmin Connect

Als variatie op een dag eerder deed ik om en om 2 km hardlopen op 7 min/km en 1 km hardlopen op 6 min/km. Tijdens het hardlopen liep ik sneller en zodra het rondetempo te snel was, remde ik af door te dribbelen of te wandelen. Zo was er heel wat tempovariatie onder het lopen, met genoeg rust voor mijn enkel.

Zondag 5 juni

 • duurloop: 16,67 km in 1u:38m:40s (5:55 min/km)

Ik liep gedeeltelijk op het parcours van de diverse afstanden van De Brabantse Wal Marathon en maakte dankbaar gebruik van enkele waterposten. Dat was nodig, want het was boven de 25 graden Celsius in de schaduw.

Achteraf bleek dat mijn horloge een beschadigde interne schijf had, waardoor de gegevens verloren gingen (datacorruptie). Gelukkig kon ik me de route herinneren en achteraf een kaartje tekenen. Bovendien wist ik ook bij benadering de gelopen tijd.

parcours 2016-06-05

Ik maak me er weinig zorgen over. Datacorruptie is iets wat voorkomt en er is niets wat je er tegen kunt doen. Natuurlijk zijn er technieken om zoiets automatisch te herstellen, maar die zijn waarschijnlijk niet ingebouwd in mijn horloge. En ook die kunnen falen.

Ik blijf me erover verwonderen dat een stukje techniek om je pols sowieso werkt en niet vaker hapert onder de ruwe behandeling van een hardloper. Dit was geloof ik de derde keer dat ik te maken had met dataverlies met dit horloge.


Bedankt voor het lezen en loop ze!