Loopgenot

Follow @renevanbelzen on Micro.blog.

Pagnevaartloop 2016

Als je geblesseerd bent kun je gaan kniezen en wachten tot de blessure over is, of je kunt de pijn accepteren en proberen om met lichte pijn te gaan hardlopen. Ik deed het laatste. Natuurlijk slikte ik geen pijnstiller (zoals ik iemand zag doen in de kleedkamer), want pijn is een goede indicatie dat je een grens dreigt te overschrijden, waarna je best eens voor een heel lange tijd niet meer kunt sporten, of zelfs gewoon wandelen. Bovendien, pijnstillers zijn rommel, bedoeld om lijden te verzachten, niet om ego’s te strelen.

https://loopgenot.micro.blog/uploads/2021/ee4cda45af.jpg

Dinsdag 31 mei 2016

 • vaartspel bos/weg: 12,53 km in 1u:20m:16s (6:24 min/km), 140 bpm, 178 st/min
 • gegevens op Garmin Connect

En…

 • clubtraining: 4,47 km in 29m:59s (6:42 min/km), 139 bpm, 176 st/min
 • gegevens op Garmin Connect

’s-Middags ging ik weg voor een vaartspel in het bos. De stukjes dat ik wandelde (nodig vanwege mijn pijnlijke enkel) heb ik niet opgenomen. Op zich ging het redelijk, maar tegen het eind had ik een scherpe pijn in mijn hiel.

Na wat rekoefeningen en ijs leggen op de hiel ging ik ’s-avonds naar de clubtraining van Spado. Ik liep gezamenlijk in en deed mee met de oefeningen van de warming-up. Daarna liep ik uit op het gras en na zo’n tien minuten had ik er genoeg van de zeurende pijn in mijn enkel.

Woensdag 1 juni 2016

 • wedstrijd: 5 km in 25m:34s (25m:24s netto), 5:07 min/km, 157 bpm, 190 st/min
 • gegevens op Garmin Connect
  • tijden per km:
   5:34, 5:07, 5:07, 5:02, 4:34 min/km

Ik was vooraf komen wandelen vanaf Bergen op Zoom naar Oudenbosch. Helaas waren er wegomleidingen tussen Roosendaal en Oudenbosch en was er niets aangegeven voor langzaam verkeer (fietser en wandelaars). Op een gegeven moment ben ik maar op de buurtbus gestapt in Zegge, waarna ik ook nog eens misliep in Oudenbosch, naar de atletiekbaan van AVO'83. Gelukkig kon ik na de wedstrijd en prijsuitreiking met iemand meerijden terug naar huis. De wandeltocht was om extra calorieën te verbranden en dat was gelukt (2909 kcal).

Ik was maar 20 minuten van tevoren aanwezig bij de inschrijvingen, net genoeg tijd om me om te kleden en wat te drinken. Dat drinken was nodig, want het was warm (20 graden) en benauwd. Omdat ik voor mijn enkel vreesde, hield ik het tempo laag op de anderhalve rondje op de atletiekbaan. Daarna versnelde ik iets richting de tunnel onder de rondweg rond Oudenbosch. Na het keerpunt (2,5 km) versnelde ik langzaam naar het eind toe, alhoewel nooit het tempo haalde wat ik normaal haal in wedstrijden.

Uiteraard was het geen wedstrijd, maar eerder een testloop, om te testen hoe het met mijn conditie stond. Als ik de netto eindtijd (25m:24s) corrigeer voor de omstandigheden (25m:03s), dan zie ik dat ik nog een lange weg te gaan heb.


Bedankt voor het lezen en loop ze!