Loopgenot

Follow @renevanbelzen on Micro.blog.

Ik heb er weer zin in!

Meestal is bij mij de zin om hard te lopen een goede indicatie of ik al toe ben aan hervatting van de training na een wedstrijd of blessure. Na de marathon in Rotterdam moest ik me duidelijk motiveren om te gaan hardlopen. De reden was duidelijk; de voorbereiding was veel te zwaar en ik ben moe aan de start verschenen van de marathon. Na de marathon begonnen pijntjes op te spelen, wat uiteindelijk leidde tot een regelrechte blessure aan de Achillespees.

Running

Toch blijf ik voorzichtig en probeer de drang om hard te lopen te matigen met de gedachte dat ik alles weer rustig moet opbouwen wil ik definitief van deze blessure afkomen. Als ik dat niet doe, blijft de blessure terugkomen bij zware belasting, zoals intensieve trainingen en wedstrijden.

Rustig aan, breekt het lijntje niet, is voorlopig het devies. Verder ben ik weer flink aangekomen in lichaamsgewicht als ik mijn buikomvang bekijk (ik ga niet op de weegschaal staan, veel te deprimerend). Zodra ik weer normaal kan trainen komt dat vast wel weer in orde.

Dinsdag 24 mei

  • baan- en veldtraining, 7,59 km in 46m:33s (6:08 min/km), 134 bpm, 181 st/min
  • gegevens op Garmin Connect
    • rustig uitlopen, 4,93 km in 30m:11s (6:07 min/km), 139 bpm, 180 st/min

Na gezamenlijk inlopen en oefeningen met de loopgroep “Lange Afstand” liep ik 30 minuten over het gras van het middenveld en rondom de atletiekbaan. Ik was niet meer gewend om hard te lopen na 11 dagen rust vanwege een pijnlijke Achillespees. Niet alleen was die pees nog pijnlijk, ook voelde ik een stijve hamstring, die ik achteraf moest oprekken. Alles heeft weer wat extra aandacht nodig, lijkt me.

Donderdag 26 mei

  • baan- en veldtraining, 8,06 km in 50m:45s (6:18 min/km), 135 bpm, 182 st/min
  • gegevens op Garmin Connect
    • rustig uitlopen, 5,01 km in 31m:01s (6:11 min/km), 137 bpm, 182 st/min

De loopgroep ging weer eens naar het bos om zich te laten lekprikken—um—te trainen, terwijl ik wijselijk op de baan en de velden van sportpark Rozenoord bleef. Deze keer liep ik met iemand mee die net als ik weinig zin had in de fratsen van de insectenpopulatie in het bos. We gingen over de velden van sportpark Rozenoord circa 30 minuten rustig hardlopen. Het viel me op dat het allemaal een stuk makkelijker ging, alhoewel mijn enkel bleef zeuren.


Ik heb me ingeschreven voor de marathon van Eindhoven, maar met een recht tot annuleren. Met het openbaar vervoer kan ik pas om 9.30 uur op station Eindhoven zijn en de start van de marathon is om 10.00 uur. Als ik geen vervoer kan regelen, moet ik deze marathon laten schieten. Gelukkig heb ik nog tot 1 september de tijd om iemand te vinden die met de auto naar Eindhoven gaat en me vroeg genoeg in het startvak kan brengen.

Lukt het niet, dan is er altijd nog de marathon in Etten-Leur, die op een schappelijke tijd start, waardoor ik ruim van tevoren aanwezig kan zijn.

Bedankt voor het lezen en loop ze!