Loopgenot

Follow @renevanbelzen on Micro.blog.

Marathon training, dag 20 - 60 minuten joggen

Terwijl sommigen van mijn loopgroep zich zondag gaan testen in Apeldoorn, mag ik laten zien wat ik kan in Gouda, tijdens de Groenhovenloop. Hoe dan ook, vandaag mocht het rustig aan, vanwege wat morgen komen gaat.

In plaats van met de loopgroep mee te gaan om 9.00 uur, had ik al besloten om een rustige duurloop op mijn eentje te doen. Echt ontspannen lopen in een groep lukt me nooit, terwijl ik op mijn eentje af en toe stil kan staan en rondkijken. Hardlopers stoppen zelden onder het lopen.

doorkijkje op bosven

Vandaag was ik dus geen hardloper, maar een jogger en joggers stoppen als ze daar zin in hebben. Met deze kwakkelwinter is er zoveel moois te zien in de natuur. Niet dat ik een wit landschap lelijk vind, maar lente in plaats van winter heeft zijn charmes, vooral omdat je niet constant staat te bibberen van de kou als je te lang stil staat.

grasbaan langs hoger gelegen snelweg

Op de open stukken stond er een stevig briesje. Dat had geen invloed op het looptempo vandaag, maar morgen zal dat wel anders zijn, op wedstrijdtempo en zonder beschutting door bomen. We zullen het vast wel overleven, ook al haal ik wellicht het richttempo van 4:30 min/km niet. De “echte” wedstrijd is pas op 10 april; dit is allemaal voorbereiding, spielerei.

bruggetje over de Zoom

Na het Zoombruggetje was het even puzzelen hoe te lopen, want ik had tijd over (of afstand te kort, zo je wilt) van mijn 60 minuten. Gelukkig ken ik het goed genoeg dat ik meters van mijn flatje de stopwatch mocht indrukken bij 1:00:00.

  • bosloop: 9,25 km in 1u:00m:00s (6:29 min/km), 121 bpm, 174 st/min
  • gegevens op Garmin Connect

Bedankt voor het lezen en loop ze!