Loopgenot

Follow @renevanbelzen on Micro.blog.

Halve marathon in Gouda niet gelopen

De avond van zaterdag op zondag ging ik vroeg naar bed met een bonzend hart. Ik heb redelijk geslapen, maar wel telkens als ik wakker werd ging het bonk-bonk. Toen ik de rustpols opnam, was deze 13 slagen verhoogd ten opzichte van normaal. Niet goed dus.

publiek langs de atletiekbaan van AV Gouda

Desondanks ben ik toch naar Gouda afgereisd, want het zou immers nog over kunnen gaan (niet gelopen is altijd mis). Bij het inlopen met versnellingen en zo bleef de hartslag veel te hoog en ik kreeg een donkerbruin vermoeden dat ik deze wedstrijd aan me voorbij moest laten gaan. Ik heb zolang mogelijk gewacht (tot een kwartier voor de start), maar hakte toch de knoop door.

panorama atletiekbaan

Nadat ik me had afgemeld bij de organisatie en ik foto’s had gemaakt van de start van de wedstrijd waaraan ik dus niet meedeed, pakte ik mijn spullen bij elkaar en ging terug naar Bergen op Zoom, tussen verklede reizigers in verband met het carnaval in het Zuiden des Lands. Ik had heel graag willen lopen, maar het zat er gewoon niet in. Uiteraard baal ik als een stekker.

start van halve marathon op atletiekbaan

Nu is het afwachten of het een slechte samenloop van omstandigheden was of dat ik een infectie heb opgelopen en mag uitzien naar een ziekbed. De rustpols zal nu een belangrijke graadmeter zijn, aangevuld met hoe ik me voel na het opstaan. Normaal krijgt dat gevoel een cijfer tussen de 3 en 4, maar vanmorgen was dat een dikke 2 uit 5 punten.

  • inlopen: 4,01 km in 24m:45s (6:11 min/km), 123 bpm, 184 st/min
  • gegevens op Garmin Connect

Bedankt voor het lezen en loop ze!