Loopgenot

Follow @renevanbelzen on Micro.blog.

Wim Hol Memorial 2015

https://loopgenot.micro.blog/uploads/2021/456ff04df8.jpg

Zulk mooi weer en dan zulke lage verwachting van jezelf hebben. Het zou niet moeten mogen! Toch was dat het plan deze keer, een rustige 10 km, in pakweg 48 minuten. Het liep echter heel anders.

De start was op de atletiekbaan van AV Passaat. Nu is dit een baan met een zachte ondergrond, ideaal voor mila wedstrijden (niet zo ideaal voor sprinters) en dus ook voor de start en finish van een wegwedstrijd. Ik was met twee clubgenoten afgereisd naar het Zuidhollandse Papendrecht voor een wedstrijd in het Grote Rivieren Loopcircuit. Mijn twee clubgenoten hadden een plek te verdedigen, terwijl ik er voor het eerst aan mee deed.

Het ging hard in het begin, zo’n 4:30 min/km, veel sneller dan de 4:48 min/km die ik me voorgenomen had. Het ging zo makkelijk, dat ik het zonde vond om langzamer te lopen. Na pakweg anderhalve kilometer volgde een viaduct over de A15, die lastig klimmen was van deze kant. Toch zette ik een sprint in, om zo snel mogelijk boven te komen. Het tempo zat rond de 4:10 min/km. Na een daling en een kort herstel zette ik mijn inhaalrace in. Dat is dus wel fijn dat je hier een breed deelnemersveld hebt en nooit echt alleen komt te lopen (zeg maar als je loopt tussen de 40 en 50 minuten op de 10 km). Er stond wel een straf windje tegen, maar dat is gewoon wat zwaarder aanzetten.

Alsmaar inhalen was wel fijn, maar toch stopte ik even net na het 5 km punt voor een slokje water. Die paar seconden tijdverlies maakte ik dubbel en dwars weer goed. Na zo’n 30 s was ik al weer bij het groepje dat door was gelopen na de verzorgingspost met water en sponzen.

Bij het 6 km punt volgde weer een beklimming over hetzelfde viaduct, maar nu in omgekeerde richting. Dat ging duidelijk makkelijk, omdat het minder steil was. Het tempo heuvel-op zat rond de 3:30 min/km of zo (vlak zou dat rond de 2:50 min/km zijn).

De laatste vier kilometer liet ik het kijken op het klokje (met het ronde tempo en het gemiddelde tempo) voor wat het was en liep op gevoel. Het ging heel duidelijk sneller (achteraf zo’n 10 s/km sneller). De laatste kilometer zette ik nog even de turbo erop met 4:10 min/km, maar deed geen eindsprint. Het was immers genoeg voor vandaag.

Morgen is er weer een 10 km wedstrijd voor me te lopen, een thuiswedstrijd in Bergen op Zoom. Ik heb geen idee of ik daar mijn jaar-beste tijd van deze keer kan verbeteren. Aangezien het zo makkelijk ging onderweg, verwacht ik best eens een minuut of zo onder de 45m:10s van de Wim Hol Memorial uit te komen in de Halve van Bergen (10 km nummer).

We zien welโ€ฆ

Bedankt voor het lezen en loop ze!

P.S. Petra Bruijs mocht weer plaatsnemen op het schavot, met een tweede plaats V45, klasbak als ze is.

https://loopgenot.micro.blog/uploads/2021/8049db5cb5.jpg