Loopgenot

Follow @renevanbelzen on Micro.blog.

Op naar de volgende!

Het mooie van hardlopen is dat er altijd een volgende gelegenheid is om iets te behalen wat de voorgaande keren niet helemaal uit de verf kwam. Na de enigszins teleurstellende halve marathon gisteren, kan ik al weer vooruit kijken naar Tweede Pinksterdag (25 mei) en de laatste zondag van de maand, met respectievelijk de Lelieloop (10 km) in Etten-Leur en de Haagse Beemden Loop (15 km) in Breda.

https://loopgenot.micro.blog/uploads/2021/dd9ffae0b3.jpg

Natuurlijk mocht er vandaag weer hersteld worden, want een wedstrijd vereist dat, ook al ging het minder dan je gehoopt had. Daarom ging ik er vanmorgen vroeg op uit voor een ronde van ruim een uur, gemiddeld boven de 6 min/km (hersteltempo). Hier en daar stond ik stil of wandelde, zodat het gemiddelde tempo rond de 6:15 min/km bleef.

Morgen is er dan weer een intervaltraining op de baan, woensdag een lange duurloop van anderhalf uur op D2 tempo (5:10 à 5:25 min/km), donderdag een wisselduurloop (i.p.v. intervaltraining op de baan), zaterdag een korte duurloop van een uur en zondag loslopen voor de wedstrijd op maandag in Etten-Leur. De week is goed vol gepland met trainingsactiviteiten.

Een punt van aandacht deze week zal het lichaamsgewicht zijn. Oorspronkelijk had ik in Leiden 75 kg willen wegen, maar het werd eerder 76,5 kg. In het weekend wil ik proberen om dat goed te maken door gedurende de week nog eens 2 kg te verliezen (woog vanmorgen 76 kg). Ik wil dus beter letten op wat ik eet, maar echt honger lijden is geen optie.

Het doel voor eind juni is onder de 70 kg. Om dat zonder forceren te bereiken, moet ik deze week even wat meer moeite doen dan wat ik de afgelopen weken gewoon was. Daarna kan ik weer terug op het schema van 1 kg per week aan gewicht verliezen, wat me redelijk gemakkelijk af gaat.

Maandag 18 mei

  • weg/weidetraining: 10,34 km in 1u:04m:10s (6:13 min/km), 129 bpm (51% WHR), 170 st/min, 15,25 wp*
  • tempo's per km: 6:05, 6:14, 6:12, 6:11, 6:26 min/km 6:06, 6:25, 5:32, 7:00, 6:04 min/km
  • Garmin Connect

Een zeer ontspannen training, maar desondanks was ik achteraf wat stijf. Ik gooi dat op de wedstrijd van gisteren. Verder was het leuk om eens een heel andere route te lopen dan gewoonlijk.


* wp staat voor Daniels workout points, gebaseerd op het aantal minuten in bepaalde activiteitenzones. Het is een graadmeter voor de intensiteit van een training of wedstrijd.


Bedankt voor het lezen en loop ze!