Loopgenot

Follow @renevanbelzen on Micro.blog.

Trainingsschema mei 2015

Schema mei 2015

Ik kreeg, zoals voor het begin van iedere maand, het trainingsschema per e-mail toegezonden. Het devies stond duidelijk bovenaan: “tempo’s verhogen”. Echter, ik ga veel wedstrijden lopen (5 stuks), waardoor heel blijven voor mij belangrijker is dan snellere tempo’s in de training. Mijn snelle tempo’s doe ik in wedstrijden.

Verder probeerde ik het aantal kilometers per week gestaag op te voeren (ook dat verhoudt zich niet met tempo’s opvoeren in de training). Dit deed ik door een paar lange duurlopen op D1 (hersteltempo) te plaatsen in plaats van de minutenloopjes op het originele schema. Ik schat dat op den duur het leeuwendeel (70% à 80%) lange duurlopen zal zijn, bedoeld om mijn basis breed te houden.

Het “levende trainingsschema” kan gevonden worden op mijn Google Drive pagina, schema mei 2015, net als het schema april 2015, dat bijna afgewerkt is.

Bedankt voor het lezen en loop ze!