Loopgenot

Follow @renevanbelzen on Micro.blog.

Korte duurloop

Je houden aan een schema. Ik heb er altijd problemen mee. De 80/20 regel ken ik maar al te goed (80% rustig trainen—op marathontempo of langzamer, 20% hard—op drempeltempo of sneller) en ik kom er redelijk in de buurt van als ik mijn wekelijkse statistieken bekijk. Vandaag moest ik echt moeite doen om de rem erop te houden. Het ging gewoon te lekker met de wind achter.

https://loopgenot.micro.blog/uploads/2021/668964e729.jpg

Voor zie volledige set van 10 foto’s, zie mijn Flickr pagina.

Maandag 30 maart

  • wegtraining: 6,01 km in 31m:55s (5:19 min/km), 142 bpm (59% WHR), 186 st/min, 11,15 wp*
  • tempo's per km: 5:31, 5:26, 5:16, 5:20, 5:14, 5:06 min/km
  • Garmin Connect

Vanwege de gemiddelde hartslag was dit net geen hersteltraining (1 slag per minuut te hoog), maar het zat er redelijk in de buurt. Ik voelde duidelijk nog dat ik gisteren een wedstrijd gelopen had, maar helemaal kapot voelde ik me ook weer niet. Als het goed is, zal morgen de grootste vermoeidheid verdwenen zijn.


* wp staat voor Daniels workout points, gebaseerd op het aantal minuten in bepaalde activiteitenzones. Het is een graadmeter voor de intensiteit van een training of wedstrijd.


Morgen mag ik meedoen aan de uurloop van Spado (die overigens voor iedereen open is), die bestaat uit een half uur heen lopen en een half uur weer lopen. Het tempo dat ik iedereen aanraad is het 10 km wedstrijdtempo plus 30 s/km. Vanwege mijn 47:38 minuten van gisteren betekent dat voor mij dat ik met de 5:30 min/km groep ga meelopen.

Vorig jaar liep ik rond deze tijd mee met de 5:00 min/km groep, omdat ik toen beter in conditie was dan nu. In najaar 2014 liep ik mee met de 5:30 min/km groep, net als ik morgen wil gaan doen.

Bedankt voor het lezen en loop ze!