Loopgenot

Follow @renevanbelzen on Micro.blog.

Morgen een wedstrijd in Domburg

Er is een hittegolf aan de gang. Dat heeft invloed op de training, in de zin dat je niet te diep moet gaan. Dat merkte ik zaterdag al, toen ik mijn 3x 3 km voortijdig afbrak. Maandagavond, op de atletiekbaan was het minder warm en 24 uur later op dezelfde plek nog iets koeler. Dat biedt een goede vooruitzicht voor woensdagavond.

Maandag stond zes keer 1 km met 400 m dribbelpauze op het program, maar al lopende kortte ik dat in tot vier keer, vanwege de hitte. Ik was weliswaar op de baan, maar de kleedkamer was gesloten, omdat geen van de trainers een sleutel schijnt te hebben.

8 juli 2013, baantraining
7,65 km in 41m:33s (5:26 min/km), 172 st/min
4x 1000 m halve-marathon tempo - 10 s/km (400 m pauze)
4:30, 4:30, 4:30, 4:31 min/km

Dinsdag had ik ’s-morgen een lange wandeling gemaakt, met veel rustpauzes, om wat aan mijn gewicht te doen; ik val namelijk niet meer af. In plaats van minder te eten kan ik beter matig eten en meer bewegen. Het is niet zo dat het te koud is om buiten te zijn.

Weidegebied rond het Markiezaatsmeer
als je dan toch gaat wandelen, kan het net zo goed hier zijn

’s-Avonds ging ik dan eerst 6 km rustig hardlopen (gemiddeld 6 min/km), deed ik mee aan het inlopen met de groep (gemiddeld 5:23 min/km–bleek achteraf 5:52 min/km te zijn), grondoefeningen en loopscholing, en ging daarna nog zo’n 3,5 km uitlopen op het gras langs de randen van de voetbalvelden op het sportpark (gemiddeld 5:38 min/km).

9 juli 2013, rustige duurloop
12,57 km in 1u:12m:05s (5:44 min/km), 174 st/min

Het inlopen op de atletiekbaan deed ik met de GPS uitgeschakeld. Ik merkte dat ik ineens wel heel hard liep toen ik me herinnerde dat ik het horloge maandag na de training gereset had en dat de kalibratiefactor weer ingesteld stond op 1,000. Dat verklaart het hoge tempo tijdens het inlopen. Dat was dus meer 5:52 min/km en niet 5:23 min/km.

Ik vermoed dat het iets te maken heeft met de Ant+ software op mijn Mac, die zorgt voor de overdracht van de gegevens. Soms missen bepaalde gegevens (vooral cadansgegevens); andere keren wordt het horloge niet herkend en kan Garmin Training Center de gegevens niet uit de buffer halen op mijn Mac.

Ach ja, we redden ons weer wel. Als back-up heb ik altijd de tussentijd op de doorkomst van de wedstrijd, want in Zeeland zijn het allemaal rondjes die je draait in en om het dorp. Morgen zullen het 5 rondjes zijn van 2 km ieder, die ik in minder dan 9 minuten gemiddeld hoop te lopen.

Bedankt voor het lezen en loop ze!