Loopgenot

Follow @renevanbelzen on Micro.blog.

Week 12 - Marathonweek (22 - 28 november)

Het ziet er naar uit dat de marathon in Spijkenisse waterkoud zal zijn, net boven het vriespunt en regen. Ik had eerst gedacht om zaterdag mijn startbewijs op te halen, maar gezien het gure najaarsweer en de kans op besmetting met virus (Corona, griep, verkoudheid) wil ik reizen tot een minimum beperken. Ik ga weg op 4 uur en zal proberen achter de haas te blijven lopen. Dit lijkt geen uitdaging, tenzij je beseft dat het april 2016 was dat ik mijn vorige marathon liep en ik een half jaar geleden volledig uit conditie was. Nee, vier uur zou indrukwekkend zijn.

inhoudsopgave

De week in training

Aangezien ik 4 uur wil lopen, ligt het voor de hand om deze week 5:40 min/km als marathontempo te kiezen.

inhoudsopgave

Dag 79 - duurloop 60' (3 versnellingen) @ MT + 20 s/km

Na een dag rust besloot ik om wat rustiger te trainen, om zo sneller te herstellen van de 10 km van zondag. Het richttempo was 6 min/km en ik mocht drie versnellingen tussendoor doen. Ik stopte ook een paar keer onderweg, een keer langer of een foto te nemen zonder handschoen aan mijn rechterhand (het ging wat moeizaam).

Het keerpunt.

πŸ‘† Het keerpunt.

inhoudsopgave

Dag 80 - joggen 30'

Rondje van 6 km via de Bergse Plaat. Het was mooi weer en iets te warm voor winterkleding. Er waren wel relatief veel hardlopers actief rond acht uur ’s-morgens.

inhoudsopgave

Dag 81 - 3 Γ  4x 1000 m @ MT - 30 s/km

Atletiekbaan.

πŸ‘† Atletiekbaan.

De baan, dacht ik. Verder was er de nieuwe trainer om kennis mee te maken; hij gaf warming-up, met oefeningen waarvan ik niks begreep. Maar alez, ik was gekomen voor 1000tjes…

  • 5:10, 5:05, 5:00, 4:50 min/km

Ik liep buiten om de baan, omdat de meesten van onze groep van “niet-talenten” dat deden, plus de hulptrainer voor dat onderdeel. Ik had mijn horloge niet strak genoeg omgedaan, want ik kreeg veel te hoge waarden en voelde me duidelijk niet uitgeput (ik hield in). De kleding die ik aan had was duidelijk geschikt voor aanstaande zondag, met praktisch dezelfde temperatuur en weersomstandigheden als er voor zondag verwacht zijn.

inhoudsopgave

De laatste dagen voor de marathon

Op vrijdag en zaterdag ga ik enkel wat loslopen (half uurtje joggen per dag), zodat hopelijk alle pijntjes wegtrekken. Verder mag ik ook iets meer koolhydraten in mijn dieet stoppen, zonder me te overeten. Op tijd naar bed gaan is dan wat me zal helpen bij uitgerust aan de start verschijnen.

Ik ga dus weg op vier uur, op een tempo van 5:40 min/km. Dit zal zeer makkelijk aanvoelen, maar ik weet dat de marathon begint op het 30 km punt. Ik wil vooral ervaring opdoen en genieten van de wedstrijd en het uitzicht. Publiek zal er niet zijn, maar dat was er nooit, behalve dan bij de start en finish op de Plaatweg.

inhoudsopgave


We gaan het proberen! Ik hou je op de hoogte.