Loopgenot

Follow @renevanbelzen on Micro.blog.

Nationale Lenteloop 2015

Ik had er een hard hoofd in om een goede tijd neer te zetten in het Zuidhollandse Papendrecht, waar op 9 mei 2015 de Nationale Lenteloop werd georganiseerd. Gelukkig kon ik mezelf goed staande houden tegen het natuurgeweld en een goede tijd neerzetten die aangeeft dat ik op de goede weg zit naar 15 km onder het uur eind september dit jaar.

https://loopgenot.micro.blog/uploads/2021/ef1da65771.jpg

Voor de volledige set van 11 foto’s, zie mijn Flickr pagina.

Voor de start was er een minuut stilte in nagedachtenis van Alex Halter die onlangs overleden was. De naaste familie deed een ererondje en sloot zich vervolgens achter ons aan. Na een applaus en het startschot mochten we vertrekken voor onze 10 km wedstrijd.

Op het fietspad stond de wind schuin van voren, wat lastig was, maar niet onoverkomelijk. Ik had besloten om niet op de tijd te letten en had alle piepjes uitgezet. Het enige wat ik zag was hoeveel kilometer er nog te gaan was. Ik liep dus compleet op gevoel.

Dat was ook wel nodig, want de wind op de Veerweg, richting de haven, was gemeen hard. Desondanks had ik het gevoel dat ik het tempo kon vasthouden en haalde hier en daar mensen in die het tegen de wind moesten afleggen. Gelukkig duurde het maar een paar kilometer, waarop we langs het water liepen, heerlijk.

Voor ik het door had, waren we al voorbij het 7 km punt en ik voelde dat ik moe was, maar niet uitgeput, zoals vorige week in Delft. Nu is dat voor mij altijd het zwaarste punt, maar ik kon me er goed doorheen slaan.

Met nog twee kilometer te gaan en wind achter kon ik niet meer een turbo produceren, zoals ik eerst van plan was. Ik probeerde maar aan te klampen bij mensen die voor me liepen. Toen ging het onwillekeurig sneller, ondanks de vermoeidheid. Geen turbo, maar wel een verhoging van het tempo.

Het laatste stuk, op het Oostpad stond mijn trainer, Rini Marijnissen en hij moedigde me aan (dank!). Hij was er voor zijn atleten, maar herkende me en gaf daarom een bemoedigend woord. Het hielp wel, want ik kon toch nog een of twee mensen inhalen. Eenmaal terug op de atletiekbaan deed ik het driekwart rondje tot de finish. Mijn benen waren helemaal vol (verzuurd) en ik kon daarom geen eindsprint meer produceren. Ik had zowat alles gegeven wat ik in me had.

Ik liep 2 minuten af van mijn tijd in Halsteren, op 29 maart 2015. Ik vind dat ik daar best trots op mag zijn.

  • Nationale Lenteloop: 10 km in 45m:37s (4:34 min/km), 157 bpm (67% WHR), 190 st/min
  • tempo's per km: 4:32, 4:36, 4:38, 4:46, 4:30 min/km (23m:03s per 5 km) 4:29, 4:32, 4:33, 4:42, 4:20 min/km (22m:34s per 5 km)
  • Garmin Connect

De volgende wedstrijd zal in Leiden zijn, waar ik hoop op een tijd die waardig is voor de tijd die ik vandaag liep.

Bedankt voor het lezen en loop ze!