Loopgenot

Follow @renevanbelzen on Micro.blog.

Heuvel op en heuvel af

Mijn tocht naar de Vossenweg moet toch wel een van de saaiste zijn die er is, maar het is wel de kortste. Ik zou immers maar 10 minuten inlopen en 2 minuten wandelen als warming-up. Veel kilometers kun je dan niet maken. Toch moest ik ruim een kilometer wandelen voor ik kon beginnen aan het inlopen. Op de weg terug hoefde ik niet zo ver te wandelen, want daar mocht ik een kwartier voor nemen.

https://loopgenot.micro.blog/uploads/2021/2a404d5e7f.jpg

De volledige set van 5 foto’s staat op mijn Flickr pagina.

Toch zitten er op het laatste stuk wat mooie kijkjes op een glooiend landschap in. Immers, ik wil heuvels lopen. Nu zijn dat niet echte heuvels, maar ophogingen in het landschap. Toch zijn het die glooiingen waar ik gebruik van maak voor mijn “heuveltraining”.

Woensdag 1 april

  • heuveltraining: 4,74 km in 28m:57s (6:06 min/km), 132 bpm (53% WHR), 176 st/min, 7,14 wp*
  • 10 minuten inlopen, 2 minuten wandelen
  • kern: heuvel op gedurende 5, 7 en 10 s (herstel is terug wandelen)
  • 15 minuten uitlopen
  • Garmin Connect

Terwijl dit een rustige training was, vond ik dat geen straf. Integendeel, ik was nog steeds moe van gisteren en de wedstrijd van zondag. Grappig was dat bij het uitlopen ik heuvel op liep. Natuurlijk ging het niet zo snel als tijdens de kern van de training.


* wp staat voor Daniels workout points, gebaseerd op het aantal minuten in bepaalde activiteitenzones. Het is een graadmeter voor de intensiteit van een training of wedstrijd.


De afstand was aanzienlijk korter dan wat ik geschat had voor mijn trainingsschema. Dat kan ik dus voor de volgende keer aanpassen.

Bedankt voor het lezen en loop ze!