Loopgenot

Follow @renevanbelzen on Micro.blog.

Korte parkenloop

In een poging om eens een keer iets anders te doen, zocht ik stadsparken bij mij in de buurt en liep van park naar park om daar foto’s te nemen. Je kunt de kaart van de geplande route vinden als Korte Parkenloop Bergen op Zoom Oost op afstandsmeten.nl (ik liep de route iets anders, omdat ik vergeten was hoe precies te lopen). Zoals gebruikelijk in de stad moest ik hier en daar stoppen of omlopen voor het verkeer. Dat was voor mij niet erg, omdat ik het vandaag rustig aan wilde doen.

https://loopgenot.micro.blog/uploads/2021/51cb92f0e7.jpg

De volledige fotoset kun je vinden op mijn Flickr pagina. De foto’s zijn niet zo scherp als anders, omdat het regende.

Dit zijn de parken die ik vandaag aan deed:

  • Vijverberg-Zuid
  • Lievenshof
  • A.M. de Jongpark
  • Cort Heijligerspark
  • Zilverschoonplein
  • Piuspark

De afmetingen van de parken varieert nogal. Ik krijg eerder het idee dat sommige parken meer een uitlaatplek voor honden zijn dan een plaats voor mensen om te vertoeven. Zo’n park is in elk geval een open plek tussen de woonwijken, om inwoners iets te geven om naar te kijken dat niet gemaakt is van steen en beton. Met “natuur” heeft het volgens mij weinig te maken, alhoewel vogels er dankbaar gebruik van maken.

Hier zijn de hardloopgegevens van mijn loop:

  • stadsloop: 5,01 km in 26m:59s (5:23 min/km), 144 bpm (60% WHR), 184 st/min, 9,58 wp*
  • tempo's per km: 5:32, 5:36, 5:24, 5:20, 5:05 min/km
  • Garmin Connect

Er stond een straf windje, maar gelukkig had ik daar weinig last van in de stad. De regen was minder aangenaam. Gelukkig was het tempo makkelijk vol te houden.


* wp staat voor Daniels workout points, gebaseerd op het aantal minuten in bepaalde activiteitenzones. Het is een graadmeter voor de intensiteit van een training of wedstrijd.


Het was inderdaad eens wat anders. Ik weet niet of ik het vaker zal doen, omdat je zo goed op het verkeer moet letten. Van constant lopen komt dan weinig terecht. Ik moest ook een keer de stopwatch stoppen omdat ik voor een stoplicht stond te wachten (dat was per abuis; ik had voor het stoplicht rechts af moeten slaan, zodat ik het had gemeden). Stoppen is nooit leuk als je hardloopt, nog minder als het regent.

Bedankt voor het lezen en loop ze!