Loopgenot

Follow @renevanbelzen on Micro.blog.

Nieuwe schoenen

Mijn oude schoenen kocht ik nog niet eens zo heel lang geleden (6 mei 2014), maar omdat ik zoveel kilometers per week loop waren ze na 21 weken en ruim 1200 km totaal versleten. Ik heb naald en draad moeten gebruiken om er langer op kunnen lopen, want het bovenwerk was los komen te zitten.

Het probleem was de hardloopzaak in Bergen op Zoom, die heeft namelijk tijdens de zomer de deuren gesloten. Er zou een andere zaak voor in de plaats komen (op dezelfde locatie), maar dat kan nog wel tot 2015 duren. Vanwege de slechte staat van mijn oude schoenen fietste ik dus maar naar Roosendaal, waar een enthousiaste verkoper van Running Center mij hetzelfde merk en model gaf, maar dan wel een half maatje kleiner.

Saucony Triumph 11

Het bleek dat mijn voeten gekrompen waren. Maat 44 is weer maat 43 geworden (wat het ook was toen ik 20 jaar oud was). Blijkbaar zetten je voeten uit als je overgewicht hebt. Als je dan weer op gewicht bent, herstelt de voetboog zich, waardoor de voet korter wordt. In mei was dat nog niet het geval, maar nu, in september/oktober dus wel.

Nu maar hopen dat mijn voeten niet nog verder krimpen (grapje)!

Bedankt voor het lezen en loop ze!