Loopgenot

Follow @renevanbelzen on Micro.blog.

Iedereen voorbij gelopen

Soms is het goed om iets verder in het rood te gaan dan verantwoord lijkt, zeker bij het herstel na een blessure. Het is een opsteker voor de geest en het leert het lichaam om het herstel nog steeds serieus te nemen.

Woensdag 6 augustus

Een kort stukje trainen om de stijfheid van de dag ervoor eruit te lopen.

 • training: 2,16 km in 13m:31s (6:16 min/km), 133 bpm (55 % WHR), 180 st/min
 • Garmin Connect

Donderdag 7 augustus

Ik ging met weinig vertrouwen de training in. Zou ik al snel weer last van mijn kuit krijgen? Dat viel erg mee. Het was niet echt intervaltraining, maar variatie in loopsnelheid zat er zeker in. Ook liep ik een kilometer op blote voeten op het gras van het middenveld.

 • baantraining: 8,43 km in 50m:17s (5:58 min/km), 136 bpm (57 % WHR), 178 st/min
 • … 1000 m in 5m:35s
 • … 600 m in 3m:14s (5:23 min/km)
 • … 1000 m in 6m:31, blootsvoets
 • … 700 m in 3m:13s (4:36 min/km)
 • … 1000 m in 5m:21s
 • Garmin Connect

Weer eens iets doen dat leek op een normale training was wel fijn!

Zaterdag 9 augustus

Oorspronkelijk was ik van plan om er een lange loop van 90 minuten van te maken, maar omstandigheden dwongen me om het kort te houden. Wat is het toch fijn om zo onbevangen te kunnen lopen.

 • 4,68 km in 27m:33s (5:53 min/km), 140 bpm (60 % WHR), 186 st/min
 • Garmin Connect

Zondag 10 augustus

Vroeger liepen we als groep dit parcours ruim binnen het uur, tussen de 52 en 55 minuten. Met het stijgen der jaren van sommige lopers is het tempo flink langzamer geworden en zijn tijden boven het uur normaal. Echter, nu de tijden de 70 minuten beginnen te overschrijden was er iemand anders dan ik die er commentaar op leverde. Dit gaat echt te langzaam. Dat roep ik al jaren, maar nu begint het gemor ook bij anderen op te komen. Als je 10 km makkelijk in 48 minuten kunt lopen, is 65 minuten niet langzaam, maar eerder tergend langzaam, bijna wandelsnelheid.

Parcours 10 augustus 2014
 • 10,02 km in 58m:53s (5:53 min/km), 143 bpm (62 % WHR), 184 st/min
 • Garmin Connect

De eerste drie kilometer of zo bleef ik netjes bij de groep, zoals dat hoort. Daarna liep ik langzaam van ze weg, ook zoals dat hoort. Eén persoon kon me tot de 7,5 km bijhouden, maar moest afhaken vanwege een pijnlijke enkel.

Ik had iedereen voorbij gelopen, ook mijzelf. Rond de 8 km kreeg ik namelijk last van een stijve kuit. Ik had het tempo iets te hoog opgevoerd voor mijn huidige staat (5:21 min/km). ’s-Middags heb ik dus maar een lange wandeltocht gemaakt om het eruit te lopen. In elk geval heb ik stromende regen getrotseerd en ruim vier uur gewandeld, zo’n 19 km. Dat is genoeg om vannacht goed te kunnen slapen.


Aanstaande dinsdag is het weer circuittraining in het bos met de groep. Ik ga wel kijken, maar niet mee doen. Ik heb nog niet genoeg vertrouwen in de staat van mijn kuitspier om voluit mee te trainen. Dat wordt dus even apart trainen van de groep.

Bedankt voor het lezen en loop ze!