Loopgenot

Follow @renevanbelzen on Micro.blog.

Hersteltraining

Als ik slecht geslapen heb na een wedstrijddag betekent dat meestal dat ik heel diep ben gegaan. Het betekent ook dat ik het even rustig aan moet doen, wat mijn rusthartslag ook aangeeft. Weliswaar zijn mijn hart en longen niet aangeslagen, elke keer die steile helling nemen in Domburg heeft wel mijn spieren uitgeput.

rondjes draaien op het sportpark
rondjes draaien op het sportpark

Na rustig inlopen op de baan, tussen de 5:20 en 5:50 min/km, deed ik mee aan de warming-up oefeningen (grondoefeningen, loopscholing), maar niet al te serieus. Ik heb al vaak genoeg een blessure opgelopen door na een zware wedstrijd of training deze oefeningen te doen zoals ze gedaan behoren te worden als je uitgerust bent.

Na dit gedeelte en na overleg met de trainer ging ik nog 20 tot 25 minuten uitlopen op de voetbalvelden op het sportpark. De route die ik loop is exact 2 km en ik liep twee rondjes.

11 juli 2013, hersteltraining op baan/sportpark
7,01 km in 38m:53s (5:33 min/km), 176 st/min

Oh, wat was dat wat ik extra deed? De schoenen uit en stukjes blootsvoets op het gras lopen, kleine, korte versnellinkjes. Niks bijzonders eigenlijk, als je niet lette op wat de anderen ervan dachten. Ze moeten er maar aan wennen, want ze zullen het binnenkort zelf ook mogen doen. De hulptrainer had het in de lente al beloofd, zodra het beter weer zou zijn. Ik denk dat hij het vergeten was, of zoiets.

Bedankt voor het lezen en loop ze!

✴️ Volg mij op micro∙blog