Loopgenot

Follow @renevanbelzen on Micro.blog.

Klein feestje

Gisteravond was er weer eens een gezamenlijke training van de loopgroep. De vorige was voor mij een week geleden. Het was ook de eerste gelegenheid om met taart te vieren dat ik mijn eerste doel van dit jaar bereikt heb, 10 kg afvallen. De taart was voor na de training, natuurlijk.

De trainer was afwezig vanwege een ingreep door de tandarts en de hulptrainer was er ook niet. Daarom had de initiatiefnemer (en vaak organisator) binnen onze groep, Rob, voorgesteld om als alternatief voor wat op het programma stond in het bos een klavertje-vier training te doen (een intervaltraining in lusjes die in alle vier windrichtingen verlopen).

Het was wat lastig om tijden op te nemen, vanwege de (staan)pauzes met uitleg van Rob. De meesten hadden deze oefening nog nooit gedaan op deze plek, dus uitleg over hoe te lopen was echt nodig. Enfin, na deze oefening deden we nog twee korte loopjes, 500 m in het bos en 900 m over mijn favoriete (verharde) fietspad.

Die laatste interval ging in groepjes van lopers van “gelijke” snelheid. Helaas waren de aanwezige lopers ofwel veel te snel, danwel te langzaam voor wat ik aankan. Het werd een gezapige 4:24 min/km voor mij, die ik in het laatste kwart nog kon opvoeren naar 4:14 min/km gemiddeld.

In totaal voor de training (inclusief in- en uitlopen) klokte ik 9,9 km in 59 minuten, wat gemiddeld neerkomt op 6:00 min/km.

Toen was er taart bij de terugkomst op de baan. Helaas was de groep groter dan de taart en kon ik er zelf niet van genieten. Dat wordt de volgende keer, als ik mijn tweede doel haal (20 km in een 90 minuten testloop), een veel grotere taart.

Hoe dan ook, ik heb gedaan wat ik zei dat ik zou doen en taart gaat er altijd wel in.

Oh ja, dat loopmaatje van me in de loopgroep die afgelopen zondag op zijn knieën op de finish zat? Die was alleen gevallen bij het finishen. Schaafwonden zijn pijnlijk, maar genezen snel. Hij gaf toe dat hij, gezien de slechte staat van het parcours wellicht wat voorzichtiger had moeten lopen.

Bedankt voor het lezen en ga dit weekend nog een stukje hardlopen, want de weersvooruitzichten zijn uitstekend. Zelf ga ik in Breda lopen, de 15 km van de Haagse Beemdenloop.

Veel plezier als je nog gaat lopen!