Loopgenot

Follow @renevanbelzen on Micro.blog.

Krachttraining uit de hand gelopen...

Afgelopen dinsdag voelde ik me prima bij het inlopen en daarom dacht ik dat ik bij de warming-up een krachtoefening zou doen. De bedoeling was om zo diep mogelijk door de hurken te zakken en in die houding 10 m vooruit te lopen in een zo snel mogelijk tempo. Na een korte wandelpauze herhalen tot zes stuks in totaal.

Niet zo veel bijzonders zou je denken. Echter, al in de rest van de training voelde ik dat het zwaar geweest was. Maar goed, wat rekoefeningen en een nachtje slapen en het is over. Zou je denken. Het was de volgende dag niet over. Goed, dan een dagje gewoon trainen, veel rekken en de dag daarna is het over? Eh, nee dus. Het was juist erger geworden. Twee dagen na die krachtoefening in de training kan ik met moeite de trap af lopen.

Die krachttraining is duidelijk uit de hand gelopen. Gelukkig heb ik voorlopig geen belangrijke wedstrijden, maar het is wel een les voor de volgende keer. Liever iets minder herhalingen en in de loop der weken opbouwen, dan riskeren om langdurig spierpijn te krijgen. Auw.