Loopgenot

Follow @renevanbelzen on Micro.blog.

Zware benen

De vorige keer dat ik een halve marathon heb gelopen (drie weken geleden) moest ik daags erop nog een herstelloop doen. Nu kon ik al weer hardlopen. Het ging nog niet hard, maar het ging desalniettemin. Volgens mij betekent dat dat mijn algehele fitheid flink toegenomen is in die drie weken.

Runnerplus grafiek.

👆 Runnerplus grafiek.

Ik liep 7 km in 36.10 minuten (11,61 km/u, 5.10 min./km). De kilometers gingen als volgt:

  • 5.23 | 5.14 | 5.01 | 5.06 | 5.08 | 5.09 | 5.10 | 5.04

Aan het verval kun je wel zien dat het laatste gedeelte nou niet bepaald soepel verliep. Ik moest moeite doen om het tempo vast te houden. Alleen in de laatste km kon ik nog een beetje goedmaken.

Het was in principe hetzelfde parcours als ik 29 september liep. Toen deed ik er 35.51 minuten over (19 s korter), wat dus ongeveer hetzelfde is als wat ik vandaag liep. De ervaring was echter heel anders. Nu moest ik echt knokken, toen was het lekker hardlopen. Dat is het verschil tussen voldoende hersteld zijn en nog maar net genoeg hersteld zijn.

Uiteraard hoop ik binnenkort onder de 35 minuten te duiken. Het is een leuke uitdaging voor mezelf en een terugkomend iets. Verder is het ook goed om de Nikeplus zo nu en dan te gebruiken.

Morgen, dinsdag, en donderdag weer een 400 m Verheultraining en woensdag een 1000 m Verheultraining. Vrijdag wordt een rustdag, om zaterdag weer een wedstrijd te lopen.