Loopgenot

Follow @renevanbelzen on Micro.blog.

Wisselvallig weer

Ik kan niet bepaald zeggen dat ik gecharmeerd ben van het weer. Is het nu zonnig of krijgen we regen? Zo te zien vandaag: beide. Da’s altijd moeilijk om de juiste kleding te vinden om aan te trekken.

Vandaag –heel toepasselijk– een wisselduurloop, met afwisselend 5 minuten hardlopen en 8 minuten wandelen, dribbelen en weer wandelen. Ik had een parcours genomen, waarvan ik weet dat het 12 km lang is. Het was de bedoeling om de stukjes van 5 minuten op 12 km/u hard te lopen, maar ik denk dat het ietsjes harder ging. Ik vermoed dat het iets te maken heeft met mijn krachttraining van gisteren, waardoor mijn tempogevoel een beetje van slag is. In totaal werd de training 13 km lang.

Dat geeft aan dat de verkoudheid over is (afgezien van een loopneus dan) en ik er niet echt rekening mee hoef te houden in het komende weekend. Dan wil ik aan de Bredase Singelloop deelnemen, mijn tweede halve marathon dit jaar.

De vorige halve marathon was op 14 september jongstleden, met een netto eindtijd van 1 uur 47 minuten en 59 seconden. Het spreekt voor zich dat ik ga proberen om die tijd te verbeteren, of op zijn minst te evenaren. Het plan is om een tempo van 5.07 minuten per km aan te houden.

Je zou het niet zeggen, maar de weersomstandigheden zijn enigszins vergelijkbaar met Rotterdam, misschien zelfs een beetje gunstiger. In Rotterdam was het best warm, maar in Breda zal het waarschijnlijk harder waaien. Aangezien ik “in colonne” en in de stad zal lopen, zal de invloed van de wind wel meevallen. Het zal vast niet zo erg zijn als in de Zeeuwse Kustmarathon (een dag eerder) wordt verwacht. Daar zullen de lopers van de marathon onbeschut tegen de wind in lopen.