Loopgenot

Follow @renevanbelzen on Micro.blog.

Krachttraining

In het kader van het onderhouden/opbouwen van de kracht vandaag een loopje met een gewichtsvest. Volgens afstandmeten.nl was het een route van 8 km en ik deed er 47.48 minuten over. In het gewichtvest zat 4 kilogram.

👆 Avondroute met extra gewicht.

Vooral waar het omhoog ging voelde ik het extra gewicht. Verder had ik het idee dat ik harder liep dan ik in werkelijkheid liep (mijn schatting was 11 km/u, terwijl het in werkelijkeheid 10 km/u was). Bracht me voor mijn gevoel ook terug naar de tijd dat ik vier kilo zwaarder was en hoopte zo weinig te wegen als ik nu weeg.

Geen blessures of zo opgelopen, maar ik raad het niemand aan om mij na te doen. Dit is specifiek iets voor mij en voor niemand anders. Tenzij je natuurlijk ook veel snelle spiervezels hebt, maar de meeste mensen zijn afstandslopers, geen sprinters.

Trouwens, een leuke afstand om te verdubbelen (16 km).

Oh ja, geen last van hoesten onder het lopen. Dat is dus heel erg gunstig voor aanstaande zondag in Breda (Singelloop).