Loopgenot

Follow @renevanbelzen on Micro.blog.

Berichtje tussendoor

Toen ik vanmorgen—schoon aan de haak—op de weegschaal ging staan woog ik maar 85,9 kg. Dat is pakweg drie kilo minder dan vorige week zaterdag. Ik heb namelijk wat gas teruggenomen op de training (geen 1000tjes meer), om zo weer wat aan mijn lichaamsgewicht te werken.

Afgelopen dinsdag had ik er een hard hoofd in of ik wel onder de 48 minuten zou duiken, dus had ik een extreme maatregel genomen: de dag van de wedstrijd vasten. Nu dacht ik dat ik dat vandaag ook zou kunnen doen, maar op de een of andere manier is drie kilo afvallen in 7 dagen iets waardoor je geen ontbijt meer kunt overslaan. Bij het naar de winkel gaan voor boodschappen voelde ik al een slapheid in mijn benen. Ik moest dus wel iets eten vanmorgen.

Mijn vervoer voor vandaag zal per openbaar vervoer zijn. Ik heb daarom nog een extra strippenkaart gekocht. Volgens 9292ov.nl zou de reis tussen Breda en Baarle-Nassau 8 strippen kosten (plus nog eens 8 strippen voor de terugweg). Ik had nog 16 strippen, maar je kunt beter te veel meenemen dan in de bus moeten bijbetalen.

Het betekent ook dat ik licht moet reizen. Wat dat betreft is het goed dat het warm weer wordt en droog blijft. Ik kan dan een heel licht hardlooptenue meenemen, met een reserveshirtje voor de terugweg.

Wat denk ik vandaag te gaan lopen op de 10 km? Wel, ik had gehoopt om onder de 47 minuten te lopen, maar ik denk dat een 48-er realistischer is, zeker gezien de verwachte weersomstandigheden (26 graden Celcius).

Weer in Baarle-Nassau op 30-08-2008.

👆 Weer in Baarle-Nassau op 30-08-2008, afkomstig van weeronline nl

Het plan is dus om op 4 minuut 48 s per km weg te gaan en in het derde rondje te kijken of er nog wat extra’s in het vat zit.

Het kortte termijn doel is natuurlijk de Halve Marathon van Rotterdam, op 14 september 2008, niet Het Bels Lijntje van vanavond. De wedstrijd van vanavond is slecht een manier om in Rotterdam in een acceptabele tijd over de finishstreep te komen, en—indirect—om een stok achter de deur te hebben om wat aan mijn conditie te doen.

Kortom, als het niet mocht lukken, is er nog niks verloren. Integendeel, dan ben ik een illusie armer, maar een ervaring rijker 😉