Loopgenot

Follow @renevanbelzen on Micro.blog.

Toeleven naar het Bels Lijntje

Ik heb een e-mail gezonden naar de organisatie en Jan Blom van AV Gloria uit Baarle-Nassau was zo aardig om me een beschrijving van het parcours van de 10 km van het Bels Lijntje te geven. Op basis hiervan heb ik een parcourskaartje gemaakt, dat je via afstandmeten.nl kunt bekijken. Het is een rondje van 3410 m, dat drie keer wordt afgelegd, met een start die 230 m na de finish ligt (zodat het totaal 10.000 m is).

Het bijzondere aan dit parcours is—en het verklaart ook de langgerektheid en de richting van het parcours—dat je op de terugweg naar de Chaamseweg en de Sint Janstraat (waar de start en finish zijn) over een fietspad loopt. Op de plaats van dit fietspad lag vroeger de spoorverbinding tussen Tilburg en Turnhout die in de Nederlandse volksmond het Bels Lijntje heette (link verwijst naar een artikel op Wikipedia). Dat verklaart de naam van deze hardloopwedstrijd.

Ronde parcours Bels Lijntje.

👆 Ronde parcours Bels Lijntje.

Het is mogelijk dat ik met het openbaar vervoer naar deze wedstrijd toe moet, omdat mijn chauffeur eventueel zaterdag wat anders te doen heeft. Gelukkig stopt de bus (Veolia lijn 132 van Breda naar Tilburg) vlakbij de start. Er zijn diverse andere loopnummers voor kinderen die ’s-middags gelopen worden. Het hoofdnummer, de 10 km, is het laatste nummer dat start om 18.00 uur.

Natuurlijk moet er voor deze wedstrijd getraind worden (ik wil proberen onder de 47 minuten te duiken). Vanavond ging ik daarom naar de training op de atletiekbaan (warming-up met de loopgroep marathon) en dat verliep eigenlijk heel soepeltjes. Ik train immers nog steeds alsof ik 52 minuten op de 10 km loop, terwijl ik al 48 minuten op de 10 km kan lopen. Het was deze keer tien maal 400 m in 2.00 minuten, met 400 m in 3.00 minuten als herstelpauze. Nummer 9 en 10 gingen echter wat minder soepel, omdat ik nog een beetje stijf van dinsdag was (10 km van Groot-Steenbergen).

Ik denk dat ik morgen een soortgelijke training doe, maar dan op een verkeersarm fietspad. De stijfheid zal dan wel grotendeels verdwenen zijn.