Loopgenot

Follow @renevanbelzen on Micro.blog.

Hoevense Polderloop 2008 (met aanvulling)

Op dinsdagavond 19 augustus werd om 19.30 uur het startschot gelosts voor de Hoevense Polderloop. Er waren vier afstanden, een 4, 6, 10 en 15 km. De 4, 6 en 10 km gingen de eerste 2 km gezamenlijk op. Aangezien ik de 10 km liep, was dat even laveren in het begin.

Gelukkig viel de schade mee, bij het twee kilometerpunt (dat ik gisteren al had uitgezocht), klokte ik 10:13. Ik moet voortaan toch iets verder vooraan gaan staan bij de start, omdat ik daar toch echt thuis hoor. Vanwege de drukte heb ik deze keer een nettotijd genomen, omdat het wel 10 s duurde voor we over de startlijn liepen (en mensen die achter me zaten, die deden daar nog langer over).

Op het halverwegepunt (er stonden geen afstanden aangegeven, maar ik wist waar het punt was) had ik 24:50. Dat was dus heel goed op weg naar een sub-50 minuten resultaat. Bij het ingaan van de achtste kilometer kreeg ik een tweede adem. Plotseling had ik meer energie en kon wat sneller gaan lopen. Zelfs op de laatste 500 m had ik nog een eindspurtje over en kwam compleet leeg en buiten adem over de finishlijn. Ik had een minuut nodig om op adem te komen en moest kokhalsneigingen onderdrukken.

48.04

Anderhalve minuut sneller dan in Best, afgelopen zaterdag. Ik heb mijn jaarbeste tijd (Rondje Rijen, 48:30) met 26 s verbeterd.

Ik ben erg in mijn nopjes met dit resultaat. Ondanks de harde wind heb ik kunnen presteren, heb volgehouden en kon in de laatste 3 km nog wat extra’s geven en in het zicht van de haven zelfs nog wat meer.

Dat smaakt natuurlijk naar meer, veel meer. Aanstaande zonzaterdag mag ik in Huijbergen, zo’n 8 km ten Zuiden van Bergen op Zoom weer mijn kunstje vertonen. Misschien dat ik er dan weer wat van af kan halen, vooral als ik bij de start verder vooraan ga staan.

Morgen een hersteltraining, want ik ben weer behoorlijk stijf.

Aanvulling 20 augustus: Ik heb de parcourskaart op afstandmeten.nl ondertussen aangepast aan mijn persoonlijke observatie van gisteravond. Ik had een foutje gemaakt op het laatste stuk. De afstand is nu 10,15 km. Omdat er zoveel bochten in het parcours zitten (die uitzetten op de kaart onnauwkeurig maken), stemt dat redelijk overeen met 10 km. Tenminste, dat is mijn ervaring met het zelf uitzetten van gecertificeerde parcoursen met afstandmeten.nl.