Loopgenot

Follow @renevanbelzen on Micro.blog.

Training op zaterdagmorgen

Ik was van plan om voordat ik met de training op zaterdagmorgen begon om nog even te kijken of er mensen van mijn loopgroep van Spado stonden bij de gebruikelijke ingang van het bos Lievensberg te Bergen op Zoom. Ik had er niet veel vertrouwen in en, inderdaad, behalve ik was er niemand komen opdagen. Vakantieperiode, weet je wel?

Onder het wachten heb nog twee foto’s genomen met mijn Canon ixus 70 ultracompactcamera.

cooling down van groepje hardlopers

👆 Hier scheiden onze wegen

Deze trimmers zijn van de zaterdagmorgengroep van Spado. Heel vroeger –in 1998– heb ik nog wel eens met deze groep getrimd. Ze bestaan uit een langzaam en een snel groepje (qua lopen dan) en na een korte warming-up lopen ze ieder hun eigen route, onder begeleiding van een eigen trainer.

klaar met de training

👆 Klaar met de training

Uiteraard zijn er groepjes met hardlopers, die trainen voor wedstrijden. Zo’n groepje kwam ik ook tegen.

Toen het 2 over 10 was, had ik het wel gezien en ging ik mijn eigen training afwerken. Deze bestond uit een stukje inlopen, dynamische rekoefeningen, gevolgd door 10 intervallen van 200 m, met elke 100 m in 29 s. Het herstel tussen elke interval bestond uit 200 m dribbelen en wandelen in 1.30 minuten.

Ik doe deze training doorgaans op maandag, dinsdag, woensdag en zaterdag. Op donderdag doe ik iets vergelijkbaars, maar dan met 400 m. De trainingen op maandag, dinsdag en donderdag zijn normaliter op de baan, tenzij er geen training is bij Spado (feestdagen en speciale gelegenheden, zoals de Bergse Wandelvierdaagse, dit jaar van 2 t/m 5 juni).

Na de kern van 10 intervallen, liep ik rustig terug naar huis. Onderweg zag ik nog deze leuke en pittige klim.

lekker heuveltje

👆 Lekker heuveltje

Al met al een prettige training en voor mij ook een geruststelling dat ik klaar voor morgen ben.

Want dan wordt er een wedstrijd over 10 Engelse mijl gelopen, van het Tweesteden Ziekenhuis in Waalwijk naar de vestiging in Tilburg. Het parcours voert door de Loonse en Drunense Duinen en er wordt een maximumtemperatuur van 24 graden Celcius verwacht. Niet echt weer voor een topprestatie en dus goed weer om mijn nieuwe aanwinst (Canon ixus 70) uit te proberen.