Loopgenot

Follow @renevanbelzen on Micro.blog.

Week 18 - De week met de test-wedstrijd en een griepprik

(31 oktober - 6 november 2022)

Nog amper hersteld van een coronaprik mocht ik deze week op dinsdag een griepprik in ontvangst nemen. Je moet wat als zestigplusser! Na mijn 32 km op zondag mocht ik het twee dagen rustig aan doen voor ik de griepprik in de avond kreeg. Ik had vervolgens twee dagen nodig om daar enigszins van te herstellen (ik voelde me zwak in het lichaam). Op vrijdag kon ik dan eindelijk weer eens rustig hardlopen, maar makkelijk ging het nog niet. De halve marathon op zondag in Dordrecht zou me een richttijd mogen geven voor de marathon drie weken later. Maar een dag eerder werd al duidelijk dat ik langer nodig had om te herstellen (vergelijkbaar met de coronaprik). Een eerlijke test zou het dus niet worden.Dag 124 - Hersteltempo, 8 km

Richttempo MT +30%.

  • 8,02 km in 53'31" (6:40 min/km, 135bpm)

Het voelde zwaar aan en dat was achteraf ook te zien aan de gemiddelde hartslag. Ik voelde me moe en moest hoger stoken toen ik thuis kwam. Mijn lichaam kon deze inspanning blijkbaar maar nรจt opbrengen.

inhoudsopgave

Dag 125 - Hersteltempo met snelheid, 8 km

Loop op MT +30% en 2 km op beoogd HM tempo (4:50 ร  5:08 min/km) en 6 4 strides.

  • 10,02 km in 1u08'24" (6:50 min/km, 124 bpm), waarvan:
  • โ€ฆ 2 km in 9'42" (4:51 min/km, 152 bpm)
  • โ€ฆ 4 strides

Wijs geworden van de dag ervoor liep ik heel rustig tussen de onderdelen, erop lettend dat mijn hartslag onder 120 bpm bleef (warming-up). Op zich was het tempo tijdens de 2 km op rap tempo goed, maar de hartslag veel te hoog. Dit was meer een gemiddelde hartslag die hoort bij een 10 km wedstrijd. Omgerekend naar een halve marathon zou dat 5:07 min/km inhouden, oftewel 1u48", 3 minuten te langzaam.

inhoudsopgave

Dag 126 - Drechtstadloop Dordrecht, 21 km

lopers in het startvak van de halve marathon

Zie afzonderlijk wedstrijdverslag.

  • 23,82 km in 2u05'56" (5:17 min/km, 147 bpm)

inhoudsopgave

Week 18 - Samenvatting

Door al die prikken in oktober is mijn marathonschema danig in de war geschopt. Had ik begin oktober nog zicht op een PR op de marathon, nu lijkt dat onwaarschijnlijk. Even zo goed, met slechts een halve trainingsweek van nog net geen 42 km en twee dagen dat ik moeite moest doen om rechtop te staan, heb ik het eigenlijk boven verwachting gedaan. Vanaf nu moet ik me natuurlijk wel strikt aan het schema houden.

inhoudsopgave