Loopgenot

Follow @renevanbelzen on Micro.blog.

Week 14 - De week met de Veluwepoortloop

(3 - 9 oktober 2022)

Met de 47'56" van de Quikrun leek een richttijd van 48 minuten voor de 10 km van de Veluwepoortloop voor de hand te liggen. Die loop op zaterdag ging het hoogtepunt van deze week worden, met als nevenpiek de lange loop daags na de wedstrijd. In aanloop ernaartoe mocht ik ook nog herstellen van een halve marathon, door de training aan te passen en op vrijdag een extra rustdag in te lassen.Dag 93 - VO2max intervallen tempo-duurloop, 13 km

Ik was nog niet hersteld van de Bredase Singelloop en wijzigde daarom de training naar een minder intensieve tempoduurloop. Ik liep 7 km op algeheel aëroob tempo (6:12 à 6:36 min/km) naar de atletiekbaan, waar ik halfslachtig meetrainde op hersteltempo, waarna ik naar huis jogde. Geen krachttraining vandaag.

  • 14,17 km in 1u38'42" (6:58 min/km, 123 bpm)

inhoudsopgave

Dag 94 - Rustige middellange loop met versnellingen, 19 km

Nog steeds niet genoeg hersteld paste ik de training enigszins aan, door alles op algeheel aëroob tempo (MT +20%) te lopen, inclusief de laatste 8 km op MT +10%. Wel deed ik versnellingen (strides) midden in de loop. Ik liep grotendeels in het bos.

  • 19,02 km in 1u02'36" (6:27 min/km, 131 bpm)

Met het prachtige weer en een gerepareerde bril (verbogen tijdens een val in de Bredase Singelloop) was het heerlijk loopweer. Desondanks waren er niet veel mensen in het bos. De zomervakanties zijn blijkbaar allemaal over.

inhoudsopgave

Dag 96 - Hersteltempo met snelheid, 8 km rustdag

Ik voelde me nog te moe, een dag voor een wedstrijd. Vandaar dat het een rustdag werd.

inhoudsopgave

Dag 97 - Veluwepoortloop Nijkerk, 10 km

Ik mocht super vroeg opstaan om de eerste trein naar Rotterdam te halen, daar een klein half uur wachten op de trein naar Amersfoort en dan de sprinter naar Nijkerk te nemen, zodat ik een uur voor de start bij het clubhuis van AV Nijkerk was om mijn startnummer op te spelden en nog wat in te lopen voor mijn 10 km wedstrijd. De streeftijd was 48 minuten, maar ik wilde een sub 47 minuten (ook al wist ik dat ik daar te moe voor zou zijn). Het zou een enkele ronde zijn. Vijf minuten later zou de 5 km starten die een stuk van de 10 km route afsneed. Het parcours was niet autovrij.

Nijkerk Veluwepoortloop start

Zie verder het wedstrijdverslag.

  • 13,05 km in 1u04'53" (4:58 min/km, 149 bpm)

inhoudsopgave

Dag 98 - Rustigere lange loop, 27 km

Eigenlijk had ik de 28 km trail van de Hoge Veluwe Loop willen doen, maar budget probleempjes. In plaats daarvan liep ik lokaal, in de bossen rond Bergen op Zoom (“crossen in de bossen”). Om wat aanspraak te hebben, sloot ik na 10 km solo aan bij de marathongroep voor hun bosloop op de zondagochtend. Dat is normaal een uur, maar het liep wat uit en werd 80 minuten. Even voor het eind van hun bosloop ging ik nog de rest van de 27 km in het bos lopen. Die laatste 7½ km voelde best zwaar aan, wat precies de bedoeling was. Dit ging om tijd op de voeten, meer dan tempo.

  • 27,18 km in (netto) 3u05'19" (5:49 min/km, 126 bpm)

inhoudsopgave

Week 14 - Samenvatting

Deze week stond eigenlijk in het teken van herstel, ook al zou je dat niet denken. In plaats van 80 werd het 73 km per week. De 10 km tijd was uiteraard een opsteker, sneller dan enkele weken ervoor.

inhoudsopgave

✴️ Volg mij op micro∙blog