Loopgenot

Follow @renevanbelzen on Micro.blog.

Lang, langer, langst

Deze week heb ik slechts drie keer getraind, maar ik heb wel meer dan 55 km hardgelopen. Waren de trainingen op dinsdag en donderdag relatief lang, die op zondag was superlang, met wel liefst 24 km lengte. Gelukkig kon ik hierdoor de ergste kou ontlopen, die op vrijdag en zaterdag ons land aandeed.

Zeven dagen trainen

Dinsdag werd er niet op de baan getraind, omdat die te glad was. We deden 2 series van vijf keer 600 m buiten de atletiekbaan. Zelf deed ik telkens een kortere afstand, maar wel telkens hetzelfde stukje van circa 560 m. In de eerste serie mochten we 100 m pauze nemen, 400 m seriepauze en in de tweede serie 200 m pauze.

  • 1e serie:
    2:37, 2:45, 2:41, 2:42, 2:39 min/560 m
    (gemiddeld 2:40 min/560 m, 4:46 min/km)
  • 2e serie:
    2:45, 2:44, 2:40, 2:40, 2:40, 2:40 min/560 m
    (gemiddeld 2:42 min/560 m, 4:48 min/km)

Donderdag deed ik weer (met een flinke omweg) een duurloop naar de atletiekbaan van Spado (die nog steeds spekglad was). Eigenlijk had ik een langere route in gedachten, maar ik moest inkorten vanwege darmprobleempjes. Gelukkig had ik geen “incontinentie-ongelukjes” en kon ook nog eens mijn oefeningen met de medicine bal zonder problemen uitvoeren, een volle serie van 9 oefeningen. Sommige van die oefeningen zijn op de grond en ik moest even in de kleedkamer opwarmen voor ik hardlopend naar huis ging. Wellicht kan ik die oefeningen beter thuis uitvoeren, in een warm huis.

Na twee dagen vorst besloot ik op zondagmiddag met vier graden boven nul een lange duurloop te doen van minstens twee uur. Ik had het eiland Tholen in gedachten. Ik deed een heen en weer loop, met een extra lusje van 4 km door met een omweg terug te lopen. Gelukkig was ik op tijd vertrokken zodat ik niet in het donker hoefde te lopen. Ik stopte zowat elke 2 km om een kiekje te trekken en soms een slokje water te drinken.

Molen in Halsteren

Ik zie veel mogelijkheden voor langere loopjes op het Zeeuwse eiland, nu ik weet hoe je er kunt komen en dat je veel mogelijkheden hebt om er veilig hard te lopen op een vrij liggend fietspad. Dat is in de donkere periode zeker geen nadeel.


Bedankt voor het lezen en loop ze!