Loopgenot

Follow @renevanbelzen on Micro.blog.

KPP-loop in het vooruitzicht

Aanstaande dinsdag wil ik de Koningsloop in het nabijgelegen Halsteren lopen. Het is een trimloop georganiseerd door AC Olympia uit Halsteren.

Koningsloop 2018 flyer

Als ik mag kiezen uit 5 of 10 km, kies ik uiteraard 5 km, omdat ik nog herstellende ben van een blessure. Bovendien kan ik dan thuis zijn voordat de duisternis invalt. Verder verwacht ik dat de 10 km een serieuzere loop gaat worden, vooral in de beleving van de andere lopers.

Na de succesvolle Bergse Monumentenloop zou ik deze week mijn training aanpassen aan de uitslag van die loop. De interval tempo’s die mijn loopgroep hanteert zijn gebaseerd op de tijd op de 10 km. 25 minuten op 5 km komt ongeveer overeen met 52 minuten op 10 km.

Op maandag wilde ik alvast eens kijken hoe het gebied rond Fort de Roovere er uit ziet. Het was iets anders dan ik me herinnerde, maar niet veel anders. Ik deed afwisselend hardlopen en wandelen om de spieren te sparen en na de vierde keer 9 minuten hardlopen gevolgd door 1 minuut wandelen deed ik even wat oefeningen en nam een langere wandelpauze.

Dinsdagavond ging ik naar de atletiekbaan van Spado voor een intervaltraining. De meesten van mijn loopgroep waren niet aanwezig en waren zich waarschijnlijk aan het inschrijven voor de Kassenloop in het nabijgelegen Steenbergen. Ik vond zelf dat twee wedstrijden in een week wat overdreven is, zeker als de trimloop van een paar dagen eerder nog in het lichaam zat. Gedisciplineerd probeerde ik me te houden aan de tempo’s die ik me voorgenomen had, wat niet altijd lukte.

[instagram url=instagram.com/p/Bhy7EPpD168/ size=500]

Op woensdag deed ik de omgeving van het nabije Hoogerheide aan in een rustige hardloop/wandel training. Na de vijfde keer 9 minuten hardlopen telkens gevolgd door 1 minuut wandelen deed ik wederom een langere wandelpauze met oefeningen. In totaal deed ik 8 van deze series, waardoor ik de resterende 2 km van deze route naar huis mocht wandelen. Niet dat dit een straf was met een temperatuur boven de 20 graden Celsius.

Donderdagavond mocht ik weer met de groep trainen, zes duizendjes rond de 5 min/km met 200 m herstel. Met een groep is gezelliger dan in je eentje, zoals ik de rest van de week had gedaan. Door de hitte mochten de tempo’s rustiger en als herstel werd er gewandeld i.p.v. gedribbeld.

In het komende weekend ga ik een lange duurloop (anderhalf uur) uitvoeren op zaterdag en een rustige groepsloop in het bos met de loopgroep op zondag. Maandag mag ik een korte herstelloop doen, zodat ik dinsdag uitgerust ben voor de Koningsloop.

Bedankt voor het lezen en loop ze!