Loopgenot

Follow @renevanbelzen on Micro.blog.

Uitdaging voor november

Het is voor mij belangrijk om iets om handen te hebben, zodat ik ergens naartoe kan werken. Helaas zijn hardloopwedstrijden (nog) geen optie. Daarom wil ik voor de maand november iets te doen aan de erbarmelijke staat van mijn lichaamskracht. Ik kan nog niet eens mezelf opdrukken van de grond zonder te smokkelen. Dat is niet goed 1 en ik vind het een reden om er iets aan te veranderen via een uitdaging voor de maand november.

Bälle

Je kunt mijn vorderingen volgen via een PDF bestand dat ik dagelijks ververs.

De oefeningen bestaan uit een set van 9 oefeningen met een medicine ball, die ik al eens beschreven heb op. Ik kap de maand in drieën en elke 10 dagen doe ik een extra set van 9 oefeningen. Uiteraard doe ik een warming-up vooraf, omdat zoiets blessures voorkomt. De warming-up zal bestaan uit wat lichte rekoefeningen en de set van 9 oefeningen zonder gewicht (lees: bal).

Wat ik hoop te bereiken is dat ik komende maand (december) in staat zal zijn om van liggend op de grond op buik en borst naar gestrekte-plank houding te komen, zonder te smokkelen, met voornamelijk de kracht in mijn armen en schouders. Een minimale vereiste voor een gezonde man tussen de 50 en 60 jaar oud schijnt te zijn dat je dat 21 keer achter elkaar kunt doen. Ik weet niet of ik daartoe in staat zal zijn op 1 december, maar, indien niet, dan is het een reden om door te blijven gaan tot ik het wel kan.

Op het moment dat ik dit schrijf heb ik dag 1 er al op zitten, met 1 set van 9 oefeningen. Het was niet al te zwaar, omdat ik dit al vaker gedaan heb in de afgelopen weken, alleen niet dagelijks. Als het verleden en mijn inschattingsvermogen een indicatie is, zou het best eens zwaarder kunnen uitvallen dan ik denk op basis van dag 1.

Bedankt voor het lezen en loop ze!


  1. Bedenk dat het heel goed mogelijk is dat iemand valt en dat het daarom zo'n beetje een vereiste is voor eenieder om zichzelf te kunnen opdrukken, als eerste actie bij het terug opstaan.