Loopgenot

Follow @renevanbelzen on Micro.blog.

Dikke pech

Ongeluk komt nooit alleen. Maandagmorgen ontsnapte een van mijn twee katten en woensdagmiddag verrekte ik wederom mijn hamstring. Laat nu ook nog mijn Canon camera stuk zijn. Ik baal er wel van!

Cocina VII

Maandag 24 augustus

 • herstelloop: 9,53 km in 1u:00m:00s (6:18 min/km), 130 bpm, 176 st/min
 • gegevens op Garmin Connect

Omdat mijn kat was weggelopen durfde ik niet ver uit de buurt te gaan. Ik ben bij mij in de buurt gaan zwerven, in de (tevergeefse) hoop een glimps op te vangen van Rasheed (Bengaalse kater).

Dinsdag 25 augustus

 • baantraining Spado: 6,34 km in 39m:42s (6:16 min/km), 137 bpm, 163 st/min
 • gegevens op: Garmin Connect
  • Billat 30s/30s (16 stuks)

Een baantraining in de stromende regen. Het was zwaar lopen (hartslag bereikte 210 slagen per minuut) en een paar keer haalde ik de oranje kegels niet. Ik was de tel kwijt, maar zag achteraf dat ik er toch 16 had gedaan, de minimale hoeveelheid (maximaal 24).

Ik had die dag ook al overal briefjes neergelegd/opgeprikt voor het weglopen van mijn kat. Bij elkaar had ik zo’n 16,5 km gewandeld en gefietst. Ik was de volgende morgen bekaf en niet bepaald blij (cijfer 2 uit 5), vooral ook omdat ik Rasheed niet kon vinden, nadat iemand bij me had aangebeld dat hij hem gezien had.

Woensdag 26 augustus

Na ruim een half uur van wat een 2 uur run/walk had moeten worden kreeg ik kramp. Ik had de dag ervoor te veel gedaan, dat was wel duidelijk. Ook ben ik 2 kg afgevallen in 2 dagen door de zorgen. Ik krijg bijna geen hap naar binnen en moet mezelf dwingen om in slaap te vallen. Een rustdag ware beter geweest.

Toch heb ik iets goeds gedaan. Na een half uurtje wandelen ging ik een soort van run/walk doen, maar dan een lichtere versie, onder de pijngrens (min of meer). Daar was ik na 30 minuten mee klaar. Het idee was dat ik zo mijn geblesseerde hamstring kon warm houden terwijl ik terug naar huis ging.

’s-Avonds heb ik Rasheed zelf gezien, in een kelder, half-hoog onder de grond (souterrain). Helaas kon ik het raampje niet goed afsluiten, waardoor het beestje alsnog kon ontsnappen. Morgenavond probeer ik het weer. Ik blijf de moed erin houden.


Dat ik mijn kat heb gesignaleerd is natuurlijk heel goed nieuws. Dat ik nu een blessure heb door onoplettendheid is wat sneu. En die camera, wel die was al heel oud. Ik had er geen moeite mee om die weg te gooien.

Bedankt voor het lezen en loop ze!

P.S. Hier zijn de statistieken voor zaterdag t/m woensdag voor het aantal stappen/kilometers:

 • 22 augustus: 15.009 stappen, 14,7 km (10,18 km als training, 4,52 km wandelen)
 • 23 augustus: 27.442 stappen, 25,3 km (18,30 km als training, 7 km wandelen)
 • 24 augustus: 20.503 stappen, 17,5 km (9,53 km als training, 7,97 km wandelen)
 • 25 augustus: 26.674 stappen, 22,9 km (6,34 km als training, 16,56 km wandelen/fietsen)
 • 26 augustus: 26.222 stappen, 23,0 km (8,73 km als training, 14,27 km wandelen)

Dat is bij elkaar 115.850 stappen en ruim 80 km hardlopen/wandelen/fietsen. Geen wonder dat ik 2 kg ben afgevallen en doodmoe ben!

Donderdag wordt dus een dag zonder hardlopen.