Loopgenot

Follow @renevanbelzen on Micro.blog.

Trainingsschema juli 2015

Schema juli 2015

Het schema dat ik van de trainer ontving per e-mail bevatte de omschrijving: “periode minder pauze en hogere intensiteit”. Blijkbaar houdt de trainer er geen rekening mee dat mensen op vakantie gaan in de tweede helft van de maand tot en met eind augustus. De ervaring leert dat de meesten minder trainen tijdens de vakantie en zeker zich niet houden aan een schema of weektotalen. In september zal het dan heel erg wennen zijn voor deze vakantievierders, uitzonderingen daargelaten. De serieuzere lopers zullen ongetwijfeld doortrainen, ook al zal dat, neem ik aan, tot ongenoegen van gezinsleden zijn.

Vorige maand ben ik niet toegekomen aan het doel om 100 km per week te gaan trainen. Deze maand zal ik dat wederom proberen en ik begin met dezelfde weekomvang en bouw deze langzaam uit naar het gewenste niveau dat ik eigenlijk deze week al had willen hebben.

De Billat training blijft op de weekkalender staan. Halverwege de maand, op 14 juli, wil ik een tijdloop van 6 minuten doen. De afstand die ik dan bereik deel ik door 12, om zo aan de afstand te geraken voor het snelle 30 s stuk van een 30s/30s Billat oefening. Voorlopig laat ik de 60s/60s Billat oefening even voor wat het is. Ik heb het idee dat ik meer tijd moet uittrekken om deze oefening goed op me te laten intrekken. De verwachting is dat het na een maand of drie zo’n 10 procent extra snelheid geeft, bovenop de snelheidswinst die ik hoop te krijgen door gewichtsverlies.

Dat laatste, gewichtsverlies, staat niet in het schema vermeld. Ik wil in juli minstens 4 kg aan gewicht verliezen, om zo onder de 68 kg terecht te komen aan het einde van de maand. In augustus wil ik dan nog eens zo’n hoeveelheid verliezen, waardoor ik eind september best eens zou kunnen uitkomen op 62 kg of zo. Ongeveer een halve kilogram per week zou haalbaar moeten zijn, mits ik goed blijf letten op wat ik eet, wanneer ik eet en regelmatig leef.

Het “levende document” van mijn training kan gevonden worden op mijn Google Drive.

Bedankt voor het lezen en loop ze!