Loopgenot

Follow @renevanbelzen on Micro.blog.

Zomeravondloop Bergse Plaat 2015

Er stond een stevig windje en het was aanzienlijk koeler dan enkele dagen daarvoor, zo’n 17 graden. We zouden een of twee rondjes om de Binnenschelde lopen, met een stukje Boulevard met straffe wind tegen (700 m), een stukje dijk (2,3 km), gevolgd door fietspad (3,8 km). De verwachting was dat ik op het fietspad veel goed kon maken van de tijd die ik verloor met tegen de wind in lopen en op het ruige terrein van het dijklichaam.

Het eerste stuk kostte echter veel kracht, waardoor ik er na 5 km ploeteren zo’n beetje genoeg van had. Die laatste 1,8 km dribbelde ik rustig door, terwijl ik foto’s maakte van de overige lopers die me passeerden en bij de finishlijn die daar passeerden. Slechts twee lopers die voor me finishten kon ik niet op de plaat zetten onder het lopen. Ze staan gelukkig wel op foto’s die ik voorafgaand aan de start nam.

Parcours Zomeravondloop Bergse Plaat

Al met al een leuk loopje, kleinschalig en goedkoop (3 euro). Wel een beetje sneu van die harde wind die een goede tijd niet echt waarschijnlijk maakte. Vooral in de eerste 3 km was het doorbijten en proberen niet stil te vallen.

https://loopgenot.micro.blog/uploads/2021/2baf1abd7a.jpg

Ik heb foto’s gemaakt en op mijn Flickr pagina gezet.

Mijn tijd was dus niet om over naar huis te schrijven. Wel sneller dan in Houten, maar dat had zijn reden (te hard getraind die week).

  • prestatieloop: 5,02 km onverhard/weg in: 22m:45s (5:32 min/km), 168 bpm, 192 st/min
  • tempo's per km: 4:28, 4:31, 4:44, 4:20, 4:36 min/km
  • Garmin Connect

Als ik de omstandigheden beoordeel was dit helemaal niet zo slecht. Ik schat dat 4:24 min/km op een volledig verhard parcours zeker mogelijk geweest was. Maar ja, het was voor bijna een derde onverhard en slecht begaanbaar. Dat ik sowieso 4:28 à 4:44 min/km kon volhouden is toch wel bijzonder. Wellicht is dat te danken aan de Billat-training van dinsdag en het herstel van de twee dagen erna.

Hopelijk kan ik in Roosendaal op 28 juni aanstaande dit uitbouwen naar een persoonlijk record voor mijn leeftijdsklasse (Mannen 55 t/m 59 jaar, staat op 1u:45m:09s in Leiden).

Bedankt voor het lezen en loop ze!