Loopgenot

Follow @renevanbelzen on Micro.blog.

Loop door Houten

Station Culemborg

Vrijdag 12 juni

  • wedstrijd, 5 km weg, 5,02 km in 23m:04s (4:36 min/km)
  • tempo's per km: 4:38, 4:22, 4:34, 4:39, 4:45 min/km 20 m in 6,2 s (4:39 min/km)
  • Garmin Connect

Ondanks de brandende hitte en aan de late kant in Houten (ik had niet ingecheckt en moest daarom op station Geldermalsen uitstappen, inchecken en wachten op de volgende trein om zo een boete te ontlopen) ging het eigenlijk best goed. Ik was beheerst van start gegaan, niet met de voorste lopers meegelopen, maar met mensen die ook verwachtten een tijd van rond de 23 minuten neer te zetten (wat mijn verwachting was). Met de meute meelopen is wel zo makkelijk.

Toch was het zwaar op de laatste twee kilometers, waar ik iets aan tempo moest inboeten door opkomende vermoeidheid. Dat is ongetwijfeld te wijten aan een gebrek aan recente wedstrijdervaring (geen tempohardheid en bereidheid om diep te gaan). Het lag niet aan het parcours, want dat was eigenlijk vlak en zonder moeilijke bochten. Ik gooi het op onervarenheid, geen recente ervaring met korte afstanden lopen dus.

Verder was het een heerlijke zomeravond, compleet met een frietje en een flesje cola. Voor ik vertrok kwam ik JanWillem nog tegen, die ik naar de weg vroeg (ik ben niet bekend in Houten en was de weg kwijt). Ik ken hem van vroeger (chat’n’run en Strava). Hij was het die me aanmoedigde om naar Houten te komen voor een 5 km loop. Ik was blij om hem voor de eerste maal in levende lijve te ontmoeten. Hopelijk kan ik bij de volgende ontmoeting met hem praten over hardlopen (waarover anders praat je met andere hardlopers?).


Bedankt voor het lezen en loop ze!