Loopgenot

Follow @renevanbelzen on Micro.blog.

Een nieuw speeltje

Een zoektocht naar betere software dan Training Center van Garmin bracht mij bij rubiTrack 3 van ShiftOption Software uit Oostenrijk. Ik heb het nu een paar dagen op mijn Mac en ben er zeer tevreden over. Geen review, evenwel. Dat laat nog even op zich wachten.

What I ran today

Wat ik vandaag als training deed was op zich niets nieuws. Ik deed iets soortgelijks al op 6 april. Toen deed ik er 88 minuten over en kon ik nog op gevoel de rem erop houden. Nu wist ik dat ik iets nodig had wat exacter was, mijn Garmin FR 310XT. Via Garmin Training Center had ik een workout geprogrammeerd van 7 herhalingen van 1,7 km tussen de 9 en 11 km/u, gevolgd door 300 m herstel. In totaal dus 14 km.

29 april 2013, 14 km in 1u:24m:21 (6:02 min/km)
7 x 1700 m
9:50, 9:58, 9:40, 9:36, 9:24, 9;46, 9:38 min/1700 m
5:47, 5:52, 5:41, 5:39, 5:32, 5:45, 5:40 min/km

Ik ben van huis vertrokken en op 10 m na kwam ik op precies dezelfde plek terug, terwijl ik de route onderweg had aangepast ten opzichte van 6 april j.l. Mijn gevoel voor afstanden op bekend terrein is nog steeds goed.

Op de eerste 1700 m kwam ik een hardloper tegen die aan het inlopen was en natuurlijk bleef ik hem voor, ondanks mijn 10,3 km/u. Het voelde aan als een rustig praattempo. Eind februari van dit jaar voelde dat tempo nog aan als “wedstrijdtempo”. Ik denk dat ik de volgende keer, 29 mei (dan 8 keer, 16 km) wel een halve kilometer per uur sneller kan instellen op mijn 310XT voor de “snelle” stukjes.

Onderweg moest ik wel even een sanitaire stop maken. Blijkbaar had ik een beetje last van verstopping, wat niet vreemd is met de combinatie van sterk afvallen en veel kilometers maken. Af en toe moeten je darmen laten weten dat ze bestaan. Ik had al zo’n voorgevoel, vanwege het opgeblazen gevoel in mijn buik en een sloom gevoel in mijn lichaam, alhoewel dat laatste vermoeidheid kan zijn van gisteren.

Enfin, nu weeg ik dus, vocht gedronken en al, 80 kg, nog voor de laatste dag van april. Ik ben in 6 weken 10 kg aan lichaamsgewicht verloren. De volgende 10 kg zal wel iets meer tijd gaan kosten, denk ik.

Dat wordt taart voor aanstaande donderdag, want dat had ik beloofd aan mensen van mijn loopgroep.

Bedankt voor het lezen en loop ze!