Loopgenot

Follow @renevanbelzen on Micro.blog.

Garmin Forerunner 310XT

Ik ben net bezig geweest met het instellen van mijn nieuwe hardloopspeeltje, het sporthorloge van Garmin, genaamd de Forerunner 310XT. De installatie was redelijk pijnvrij en eenvoudig. Dat geldt ook voor de prijs, 225 euro na clubkorting. Dat is net zoveel als ik destijds betaalde voor mijn FR 305.

Bij het instellen voor de eerste keer wordt je door een menu geleid om je gegevens te noteren. De laatste stap is een GPS signaal krijgen voor het bepalen van de tijd en datum. De allereerste keer en ik moest vijf minuten in de snijdende kou staan.

Ja, ik was zo dom om een weekend uit te kiezen waarin het ineens heel koud was. Niet echt dus. De verkoper deed er gewoon wat langer over. Zaken liepen nu eenmaal zo. De prijs is ondertussen wel gedaald. Vroeg de verkoper drie weken geleden nog 300 euro, nu was dat gezakt naar 225 euro. Garmin wil echt af van die dingen.

Garmin forerunner310xt

Ik kocht hem zonder hartslagband, want die had ik nog van de FR 305 en de oude band doet het nog prima. Nadat ik de Mac software had ge├»nstalleerd verliep de communicatie tussen het horloge en de computer als een treintje. Op de Garmin website bieden ze je Windows software aan, maar door te google’n op de juiste zoekterm kom je terecht op een pagina op de Garmin website met de juiste Mac software voor ANT (het draadloze communicatie protocol tussen horloge en USB stick in de computer).

Aangezien ik vanmorgen al had hardgelopen, wil ik hem morgen in het echie uitproberen tijdens de 10 km (of zo) herstelloop van Spado om 10.00 uur in het plaatselijke bos.

Wat de GPS betreft, de FR 305 had iedere keer 3 tot 5 minuten nodig in de buitenlucht om een signaal te hebben. Nadat de FR 310XT weet waar die is, kan deze zelfs binnenshuis (bij het raam) een GPS fix krijgen. Tenminste, dat is mijn ervaring.

Ik was nooit echt tevreden met de FR 305, maar de FR 310XT gaf me al een goede eerste indruk en die zal vast alleen maar beter worden als ik hem in de training ga gebruiken.

In de wolken ben ik. Ja, ik geef het toe.