Loopgenot

Follow @renevanbelzen on Micro.blog.

Missie mislukt, geen verrassing daar

Tja, ik had het kunnen weten. Op de winderige Boulevard van Vlissingen zijn snelle tijden niet echt mogelijk. Verder was er de eerste kilometer geen doorkomen aan, zo druk was het. Na het passeren van vele mensen en met inachtneming van hun persoonlijke ruimte (eenieder had immers 5 euro inschrijfgeld betaald), kon ik eindelijk los lopen. Bij het ronden van Admiraal de Ruijter ging het over de Boulevard tegen de wind in terug richting Hotel Arion, door de start heen (wat later ook de finish zou worden).

Er stond niks aangegeven, geen kilometeraanduiding, dus was het onduidelijk hoe hard je liep of hoever er nog te gaan was. Van evenredig verdelen van je krachten kon ook geen sprake zijn. Het was ook niet dat je het parcours van te voren had kunnen bestuderen, want het was (vanwege de plotselinge drukte) drastisch gewijzigd. Het beste wat je kon doen was rammen en maar zien tot hoever je het kon volhouden. Bij het omhoog gaan van de President Roosenveltlaan was bij mij de kracht er wel zo’n beetje uit. Ik moest de mensen voor me laten gaan en werd door diverse mensen ingehaald. Ik weet zeker dat ik hier flink wat seconden heb laten liggen.

Het laatste stuk op de Boulevard Everts en de finish op Boulevard Bankert was niet meer dan proberen bij te blijven bij een van mijn voorgangers. Een eindspurt zat er niet meer in. Bij het passeren van de eindmeet zat ik er ook compleet doorheen. Een snellere tijd dan 47:19 netto zat er vandaag gewoon niet in.

Nee, ga je voor een snelle tijd op een vlak en beschut parcours, dan heb je hier niets te zoeken.

Wat betekent dat voor aanstaande zondag in Roosendaal (halve marathon)? Wel, dat ik wel moet uitgaan van een 10 km tijd van 47 minuten. Een tijd van 1 uur 47 minuten is dan realistisch, oftewel 5:03/km. Gelukkig zijn daar de kilometers wel aangegeven, zodat ik ongeveer 5 minuten per kilometer kan aanhouden.

Ach, die snellere tijden komen wel na de vakantie.

Nu maar zo snel mogelijk deze desolutie proberen te vergeten. Ik had beter op mezelf kunnen gaan lopen, waarbij ik waarschijnlijk een veel snellere tijd had neergezet. Had kunnen is niet gebeurd. Balen.