Loopgenot

Follow @renevanbelzen on Micro.blog.

Mijn nieuwe hardloopschoenen

Na al die pijn aan mijn voeten heb ik de stoute schoenen aangetrokken en nieuwe schoenen gekocht. Nadat ik van alles had geprobeerd, kwam ik uit op de asic GT-2140. Het waren de enige schoenen die niet meteen knelden bij het aantrekken en bovendien ook nog eens lekker afrolden. Nu had ik een slechte ervaring met het merk asics, omdat ik in het verleden slechts in twee maanden het binnenwerk compleet aan gort gelopen had en na vier maanden de gehele schoen (totaal geen steunfunctie meer over, volgens de schoenverkoper).

Potloodtekening hardloopschoenen.

👆 Mijn nieuwe hardloopschoenen

De verkoopster drukte mij op het hart om vooral terug te komen als ik wat voor problemen dan ook had tijdens het hardlopen, zodat ze kon kijken of het eventueel aan de schoenen lag. En als de schoenen weer na twee maanden versleten waren, zou ze daar een oplossing voor zoeken, want dat is niet normaal.

“Inlopen tijdens een korte, langzame duurloop,” was het advies. Ik kan in elk geval het paar dat tot nu toe het “oude paar” was bombaderen tot afval, en mijn voormalige “nieuwe paar” degraderen tot het “oude paar”.