Loopgenot

Follow @renevanbelzen on Micro.blog.

Kermisloop Huijbergen 2008

Dit was niet mijn favoriete parcours. Het waren vijf ronden van 1950 m, met veel scherpe bochtjes, stukken onverhard en schots en scheve klinkers. Voor mij werd het dus een intensieve duurloop. Waarom mijn uiterste best doen als er toch geen scherpe tijd in zit?

Toen ik dat besefte (na het inspecteren van het parcours), kon ik me instellen op het genieten van de loop en de ambiance. Het was immers kermis en dat is een dorpsfeest, waarin kinderen en ouders het naar hun zin hebben. Suikerspinnen en oliebollen, misselijk makende reuzenschommels, mosselen en sigaren. Typische dingen die je op een dorpskermis mag verwachten.

Eerst maar even het “officiΓ«le gedeelte”. De rondjes gingen als volgt:

  • 9:46, 10:10, 9:54, 9:57 en 10:16

De totaaltijd voor de 9,75 km was 50:03 (11,69 km/u). De standaardafwijking per ronde was 12 s (2 % van 10 minuten), redelijk constant dus.

Ik had mijn fotocamera meegenomen en ik sluit af met een korte foto-impressie.

Starten is rechts, finishen is links.

πŸ‘† Starten is rechts, finishen is links.

Afzetting met pylonen.

Inschrijfkraampje Spado.

Voorrijderfiets jeugdronde.

Oude bekenden.

Ik sta er tenminste op…

Dombo fun.

πŸ‘† Wat foto’s vooaf

lachen als een boer met kiespijn.

πŸ‘† Ik sta ook nooit goed op de foto.

Nummers 1, 11 en 111.

πŸ‘† Nummers 1, 11 en 111. Hoe bestaat het dat je die tegelijkertijd op een foto krijgt?

πŸ‘† Voor de start van de jeugdronde.

πŸ‘† Pang!

πŸ‘† Sommige lopertjes struikelen.

πŸ‘† Het wordt een struikelpartij. Wacht maar af…

πŸ‘† Ja hoor, daar liggen er al een paar op de grond.

πŸ‘† Een valpartij.

πŸ‘† De eerste finishers.

πŸ‘† Ze blijven binnen komen, een voor een.

πŸ‘† Iedereen deed zijn of haar uiterste best.