Loopgenot

Follow @renevanbelzen on Micro.blog.

Training 21 en 22 augustus

Gisteravond heb ik voorafgaand aan de clubtraining drie maal 5.20 minuten hardgelopen, telkens gevolgd door 8 minuten wandel-dribbel-wandel, met nog vijf minuutjes rustig uitlopen tot aan de atletiekbaan. Verder heb ik de warming-up meegedaan met de loopgroep en als kern drie maal 1000 m, met 1000 m herstel, in respectievelijk 5.20 minuten en 8 minuten.

Dit heb ik gedaan om ook eens met de groep mee te kunnen trainen. Mijn zes duizendtjes kosten me namelijk anderhalf uur, net zo lang als de training duurt. Dat betekende normaliter dat ik mee inliep, wat dynamische rekoefeningen deed en daarna meteen aan mijn programma van zes duizendtjes begon. Als de groep dan klaar was met de training, was ik  nog lang niet klaar. Als mijn training er dan eindelijk op zat en ik wat rekoefening ging doen, waren de meesten al naar huis of onder de douche. Niet leuk dus.

Hier is de route die ik vooraf liep. Volgens afstandmeten.nl was het 7,63 km en ik deed er 50 minuten over.

Parcours training 21 augustus 2008.

👆 Parcours trainingsloop 21 augustus 2008

Vandaag liep ik een wat minder mooie route dan anders. Er zat relatief veel verkeer op mijn parcours, omdat ik vind dat ik ook moet leren om met verkeer te lopen. Dat kan namelijk in een prestatieloop ook gebeuren. Deze keer nam ik niet mijn fototoestel mee, omdat er duidelijk regen in de lucht hing.

Ik liep zes maal 5.20 minuten hard, met 8 minuten herstel. Volgens afstandmeten.nl was het 12,13 km. Hier is het kaartje.

Parcours training 22 augustus 2008.

👆 Parcours training 22 augustus 2008

Morgen is er een prestatieloop in Huijbergen, zo’n acht kilometer van mij vandaan. Uiteraard wil ik daar aan de start staan en zeven rondjes van 1400 m lopen.