Loopgenot

Follow @renevanbelzen on Micro.blog.

Lange afstandstraining

Nu kun je je afvragen waarom ik zoveel lange afstandstraining doe. Wel, dat is op dit moment mijn zwakke punt (duurvermogen). Ik zou lange langzame duurlopen kunnen doen, maar het is gebleken dat die mij niet zo goed bevallen. Ik heb dat duurvermogen nodig om de halve marathon van Rotterdam op 14 september te kunnen voltooien in een redelijke tijd.

Parcours training 15 augustus 2008.

👆 Parcours training 15 augustus 2008.

Vandaag nam ik mijn Canon ixus 70 weer mee, zodat je kunt zien hoe mijn route was. Je kunt de route trouwens ook op afstandmeten.nl bekijken. Ik heb gewoon van tevoren een route uitgekozen die ongeveer 12 km lang was, voor de zes maal 5 minuut 20 s (1000 m) hardlopen, met zes maal 8 minuten (1000 m) wandel-dribbel als herstel. De training was ook op het heetste moment van de dag, zodat ik gewend blijf om in hoge temperaturen hard te lopen.

Uiteindelijk werd de afstand 12,66 km, dus 660 m te ver.

👆 Foto’s onderweg genomen.