Loopgenot

Follow @renevanbelzen on Micro.blog.

Zware training

Gisteravond heb ik een zware training afgewerkt. Ik ging lopen met mijn loopgroep bij Spado (de “marathongroep”, omdat ze zich voornamelijk toeleggen op het lopen van marathons) en op het programma stond een duurloop van een uur in het bos. Nu is er verschil in niveau tussen de diverse lopers in onze groep, dus op een gegeven moment liep een deel een langere lus, terwijl de rest een korter stukje liep. Na 10 minuutjes waren we weer bij elkaar. Ik liep de langere lus. Helaas moest ik op een gegeven moment toch lossen, omdat mijn bovenbenen te zeer begonnen te doen.

Het was voor mij wedstrijdtempo en dat voelde ik ook vanmorgen. Stijf, stijf en nog eens stijf. Nu weet ik uit ervaring dat je dan het beste een rustige training kunt doen, zodat je spieren sneller herstellen. Als je niet traint, duurt het meestal langer voordat de stijfheid over is. Vraag me niet waarom dat is, maar het schijnt zo te werken.

De training van vanmorgen was dus niet zo leuk. Toen ik begon met inlopen kon ik nauwelijks de hardloopbeweging maken, omdat alles zo’n pijn deed van de stijfheid. Na een kilometer of twee pijn lijden kwam ik bij het bos aan, waar ik dynamische rekoefeningen deed. Dat hielp zeker om de stijfheid te verdrijven. Toch liet ik me niet verleiden tot een training, maar ging rustig hardlopend (dribbelend) via een andere weg terug naar huis.

Toen ik bijna thuis was, zag ik een hardloper in de verte (zo’n 300 m verderop) wandelen en joggen. Die had zijn training er waarschijnlijk op zitten en was te moe om hardlopend terug naar huis te gaan. Enfin, ik wilde hem voorbij lopen, niet om hem te pesten of zo, maar om mezelf te testen. Zou ik hem kunnen bij halen? Ik had er ruim een kilometer voor nodig en moest flink aanzetten. Ik ben hem echter wel gepasseerd en daar was ik best trots op.

De wedstrijdspirit is duidelijk terug.

Ik heb gisteravond na de clubtraining nog wat extra wedstrijden uitgezocht. Dat kwam eigenlijk doordat ik deze flyer van een nieuwe wedstrijd zag liggen in de kleedruimte van de atletiekbaan.

Folder HeideTurfloop.

Folder HeideTurfloop

De betekent onder andere dat ik aanstaande zaterdag aan de start zal staan van de Naestenbestloop, een stratenloop over 10 km in het Brabantse Best. Verder heb ik me ingeschreven voor de Tilburg Ten Miles, die op 7 september gehouden wordt. Enfin, je kunt het in het zijmenu hiernaast lezen in “Komende wedstrijden”.

Volgende week dinsdag staat er weer een zware training op het programma. Dan wordt er een uurloop over de weg gedaan. Een half uur heen, keren en een half uur terug. Ik denk dat ik een hartslagmeter omdoe, zodat ik een kleine variatie kan doen. Wat die variatie inhoudt? Dat zie je aanstaande dinsdag wel.

En oh ja, ik ben geen bierdrinker, dus dat flesje Turfbier zal waarschijnlijk wel verloot worden onder de bezoekers van dit weblog. Ik moet het eerst natuurlijk nog wel verdienen door aanwezig te zijn op de HeideTurfloop en de finishlijn te passeren.

✴️ Volg mij op micro∙blog