Loopgenot

Follow @renevanbelzen on Micro.blog.

Lange afstandtraining

Het was maar weer eens tijd om een training met lange intervallen te doen. Het warme weer was een handicap, maar eenvoudig te verhelpen met een gordel met waterflesjes. In diezelfde gordel deed ik mijn ultracompacte Canon ixus-70 fotocamera. Bovendien liep ik na zeven uur ’s-avonds, zodat ik de ergste hitte ontweek.

Kaart van route.

👆 Kaartje parcours, zie ook afstandmeten.nl

Op het programma stond zes maal 1000 meter, met 1000 meter herstel tussendoor. Aangezien zoiets in het bos moeilijk te regelen is, paste ik het aan als: 5 minuut 20 s hardlopen, met 8 minuut wandel dribbel wandel als herstel. Dat zou in totaal 12 kilometer moeten zijn, maar het werd 12,5 kilometer.

Tijdens de herstelfase maakte ik telkens twee foto’s, ëën vlak ná het hardlopen en ëën vlak vóór het hardlopen. Op de volgende foto’s kun je zien hoe het parcours was.

👆 Fotoimpressie van de training

Geef toe, het was een prachtige zomerdag.