Loopgenot

Follow @renevanbelzen on Micro.blog.

Kermisloop Heerle

Op zaterdag 12 juli 2008 ging om 19.00 uur de 10 km van de Kermisloop in het Brabantse plaatsje Heerle (gemeente Roosendaal) van start. Slechts 10 minuten eerder kwam ik aan bij frituur De Bie, op Torenbaan 3. Ik had namelijk weer eens niet goed naar de starttijd gekeken. Deze prestatieloop werd georganiseerd door RoPaRunteam Door Dik en Dun uit Steenbergen.

Enfin, we liepen daar met pakweg 150 mensen in wat winderig en koel, maar wel zonnig weer drie rondjes over een goed beloopbaar parcours. Je zou het niet zeggen, maar eigenlijk was dit heel goed loopweer voor de tragere lopers onder ons. In vorige edities was het snikheet. Dus, relatief gesproken, was het prima weer. En nog voor een goed doel ook, want de opbrengst gaat naar de RoPaRun, ten bate van kankeronderzoek en ondersteuning van kankerpatiënten.

Parcours Kermisloop Heerle.

👆 Parcours Kermisloop Heerle

Ik had zo mijn bedenkingen of ik die dag wel goed zou kunnen lopen, maar geen vrees, al snel liep ik op routine. Dat mag ook wel, na bijna tien jaar bezig zijn met hardlopen (10 augustus is het tien jaar geleden dat ik begonnen ben). De rondjes gingen in 17:02, 16:33 en 16:57, met een netto-eindtijd van 50:33 (zelf geklokt). Ook bruto zat ik nog onder de 51 minuten.

  • 50:33 op de 10 km (11,87 km/u)

Niet slecht voor iemand die pas terug is van een paar weken ziek zijn. Het is nog niet die 48:30 van een poosje geleden (Rondje Rijen), maar dat gaat vast wel weer lukken met een paar weekjes training. Ik ga in elk geval met een goed gevoel de zomervakantie in en dat is zeker niet verkeerd.