Loopgenot

Follow @renevanbelzen on Micro.blog.

Pagnevaartloop 2008

Op woensdagavond 4 juni 2008, startte om 19.30 uur de Pagnevaartloop, een gecombineerde wedstrijd over 10 km en trimloop over 6,4 km. De gezamenlijke start was op het Albano sportpark in Oudenbosch en het parcours leidde door het buitengebied en was geheel verhard. Omdat ik nog niet helemaal was hersteld van de 10 mijl tussen Waalwijk en Tilburg van afgelopen zondag, koos ik wijselijk voor de trimloop.

Pagnevaartloop 2008, parcours 6,4 km trimloop

👆 parcourskaartje 6,4 km trimloop van de Pagnevaartloop

Deze keer heb ik geen foto’s onderweg gemaakt, omdat de korte afstand zich daar niet echt toe leent. Deze keer dus alleen foto’s achteraf. Je kunt de complete fotoset van 50 foto’s vinden onder Pagnevaartloop 2008, op mijn Flickr pagina. Op de foto’s staan voornamelijk finishers op de 10 km wedstrijd, tussen pakweg 48 en 54 minuten eindtijd.

Hoe ging mijn trimloop? Wel, de eerste 3 km ging eigenlijk best goed. Na de 3 km kwam het punt waar de 10 km splitste van de 6,4 km. Op dat punt viel ik wat terug, vooral omdat er geen km-bordjes meer stonden om me naar te richten. Echter, toen ik het 8 km bordje zag (deel van het 10 km parcours), wist ik dat ik bij het 4,4 km punt van mijn parcours gekomen was. Daarna ging het weer goed en in de laatste km kon ik heel wat seconden goed maken toen ik inging op een uitdaging van de loper voor mij. Omdat ik niet superfit was, heb ik hem in de laatste 200 m laten gaan.

  • 1 km : 4:48
  • 2 km : 4:43
  • 3 km : 4:48
  • 4,4 km: 6:56 (4:57/km)
  • 6,4 km: 4:11

De nettotijd (zelf geklokt) was 30:09 (12,74 km/u), met een gemiddeld tempo van 4:42 per km en een standaardafwijking van 16 s per km (6 % relatieve standaardafwijking). In het geheel niet vlak gelopen dus. Bij een korte afstand is dat ook niet zo makkelijk, vooral niet als je nog een eindsprint over hebt.

En oh ja, zoals je op de eerste foto hierboven waarschijnlijk wel kunt zien, hebben ze bij AVO'83 gras liggen op de atletiekbaan.